Το Πήλιο είναι από εκείνους τους προορισμούς που αδιαμφισβήτητα έχει κάτι για τον καθένα. Από όμορφα και γραφικά χωριά -ορεινά ή παραθαλάσσια-, ονειρικές παραλίες και διαδρομές στην πλούσια φύση του βουνού των Κενταύρων, ό,τι και να αναζητήσει κανείς στο Πήλιο θα το βρει. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου θεωρείται ως ένας προορισμός παντός καιρού.
Για εκείνους, λοιπόν, που αναζητούν μέρη που θα τους προσφέρουν πλήρη γαλήνη και ηρεμία, μέσα σε ένα υπέροχο και καταπράσινο περιβάλλον, συνδυάζοντας ιδανικά και την εκπληκτική θέα, τότε το Πήλιο σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθεί στις επιλογές του, καθώς διαθέτει ένα γαλήνιο και ονειρικό χωριουδάκι με τέλεια θέα για αναζωογονητικές εξορμήσεις μακριά από όλους και απ’ όλα.
Πήλιο: Ο γαλήνιος προορισμός με την ονειρική θέα
Πιο συγκεκριμένα, αυτό δεν είναι άλλο από τον Άγιο Λαυρέντιο, ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά του Πηλίου, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ηρεμία που τους προσφέρει σε όλο τους το μεγαλείο.
Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού το γεγονός ότι εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Με ακέραια την αυθεντικότητά του, το χωριό του Κεντρικού Πηλίου, που συναντάται σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, είναι γνωστό, επίσης, και για την γοητευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.
Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φυσικό σκηνικό την υπέροχη φύση της περιοχής, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.
Το όνομα του χωριού οφείλεται στη μονή του Αγίου Λαυρεντίου, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς, ακριβώς πάνω από τον οικισμό, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα.
Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια, ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου.