Ένας μικρός, κλειστός και απάνεμος κολπίσκος στο νότιο τμήμα της Λήμνου, έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις του κοινού.

Σε απόσταση 4 χλμ. από τον οικισμό του Μούδρου και 32 χλμ. από την Μύρινα (μισή ώρα περίπου με το αυτοκίνητο), πρωτεύουσα του νησιού, το Μικρό Φαναράκι ξετρελαίνει, το νεανικό κυρίως κοινό του νησιού, με τα διαυγή, γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και την χρυσαφένια, πλούσια αμμουδερή ακτή του.

Περίπου 50 μέτρα όλη κι όλη η έκταση της παραλίας, ωστόσο, είναι αρκετή για να χωρέσει όλους εκείνους που θέλουν να επιδοθούν σε αμέτρητες καλοκαιρινές βουτιές και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις υπηρεσίες του πολύ καλά οργανωμένου beach bar που λειτουργεί στην ακτή.

Γενικότερα το Μικρό Φαναράκι «αγκαλιάζεται» από βραχώδεις σχηματισμούς και έτσι αποτελεί ιδανικό αλλά και δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling.

Στη μία άκρη της ακτής εντοπίζεται και η Σπηλιά των Φώκιας, ένας βραχώδης σχηματισμός σε σχήμα σπηλαίου, όπου έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς μεσογειακές φώκιες. Ακόμη, πάνω από την παραλία σε ένα περιφραγμένο κτήμα θα δείτε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας του νησιού τα οποία διατηρούνται προφυλαγμένα.