Τo διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller προτείνει τον Σεπτέμβριο ως τον ιδανικότερο μήνα για διακοπές στη νότια Ευρώπη, καθώς τόσο η άμμος όσο και η θάλασσα παραμένουν ακόμη ζεστές, σε αντίθεση με τα πλήθη που όλο και μειώνονται.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ εξακολουθούν να λειτουργούν, εξυπηρετώντας το κοινό τους ακόμη πιο ευχάριστα καθώς είναι λιγότερο, ενώ γενικότερα η θερμοκρασία κυμαίνεται περίπου στους 25 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να προκαλεί το άσχημο συναίσθημα που δημιουργεί ο καύσωνας, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Αναζητώντας, λοιπόν, τους δέκα κορυφαίους προορισμούς στη νότια Ευρώπη, όπου οι συνθήκες παραμένουν ακόμη ιδανικές για καλοκαιρινές διακοπές τον Σεπτέμβριο, ο συντάκτης του άρθρου συμπεριλαμβάνει και ένα ελληνικό νησί μεταξύ της τοπ δεκάδας.

Αυτό δεν είναι άλλο από την Ρόδο, η οποία συναντάται στην έβδομη θέση. Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων διαθέτει πληθώρα παραλιών –απομονωμένους κόλπους και αμμώδιες ακρογιαλιές– και μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, ειδική μνεία κάνει και στον μικροσκοπικό κόλπο του Αγίου Παύλου, πίσω ακριβώς από την γραφική, και κυκλαδίτικη για πολλούς, Λίνδο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις επιλογές του Conde Nast Traveller για τον Σεπτέμβριο:

  1. Λίμνες Ιταλία
  2. Πόρτο, Πορτογαλία
  3. Κουίνσλαντ, Αυστραλία
  4. Νότια Αφρική
  5. Αλάτσατα, Τουρκία
  6. Κροατία
  7. Ρόδος
  8. Μαγιόρκα, Ισπανία
  9. Κόστα Ρίκα
  10. Λος Άντζελες, ΗΠΑ