Το πακετάρισμα ενός backpack χρειάζεται άλλη διαδικασία για να γίνει σωστά, απ’ ό,τι μία απλή βαλίτσα. Μην ξεχνάς ότι το βάρος του κουβαλιέται στην πλάτη και δεν σέρνεται πάνω σε δύο ρόδες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός, αν θέλεις να κερδίσεις χώρο, αλλά και να ελαχιστοποιήσεις το βάρος του.
Διάλεξε το σωστό backpack
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, γι’ αυτό και μια σωστή αρχή προδιαθέτει και για μια συνέχεια χωρίς προβλήματα. Έτσι, η επιλογή του σωστού backpack θα σε βοηθήσει εν συνεχεία να το πακετάρεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο για να λύσεις την «σπαζοκεφαλιά» του σωστού πακεταρίσματος.
Αναλόγως με το είδος του ταξιδιού, λοιπόν, μπορείς να επιλέξεις ένα backpack με ρόδες για να σε βοηθήσει περισσότερο στο κουβάλημα ή κάποιο άλλο που να έχει περισσότερες από μία θήκες, ώστε να μπορείς να βρίσκεις πιο εύκολα τα πράγματά σου.
Πριν από κάθε ταξίδι θα πρέπει πάντα να τσεκάρεις ότι μπορείς να σηκώσεις το βάρος του, καθώς και να έχεις ρυθμίσει τους ιμάντες του, ώστε να εφαρμόζει τέλεια στην πλάτη σου. Τέλος, ποτέ μην επιλέξεις κάποιο καινούριο σακίδιο, αν προηγουμένως δεν το έχεις δοκιμάσει στο σπίτι.
Ελαχιστοποίησε το περιεχόμενό του
Πριν αρχίσεις να πακετάρεις συγκέντρωσε όλα σου τα πράγματα σε ένα σημείο και άρχισε να τα ξεσκαρτάρεις. Είσαι σίγουρος/ η ότι θα χρειαστείς τρία ζευγάρια παπούτσια ή ότι δύο παντελόνια δεν είναι αρκετά για τρεις ημέρες;
Σκέψου ότι εκεί που θα μείνεις (π.χ. ένα διαμέρισμα Airbnb) σίγουρα θα έχει πλυντήριο, οπότε οι επιπλέον αλλαξιές μπορούν να παραλειφθούν. Προτίμησε λιγότερο ογκώδη και πιο ελαφριά υλικά (π.χ. ένα υφασμάτινο παντελόνι στη θέση του αγαπημένου σου τζιν) ή μια πετσέτα προσώπου, στη θέση αυτής του σώματος.
Μια καλή κίνηση, επίσης, είναι να αφαιρέσεις από το σακίδιό σου το μεταλλικό πλαίσιο που ίσως έχει για να του δώσει σχήμα και να κρατάει πιο σταθερά τα πράγματά σου. Όταν είσαι σίγουρος ότι τα έχεις πακετάρει όλα κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι σου. Δεν αντέχεις το βάρος του; Γύρνα πίσω και βγάλε κι άλλα πράγματα που ίσως να μην χρειαστείς.
Τοποθέτησε τα πάντα στη σωστή θέση
Για να έχεις σωστό κέντρο βάρους, προσπάθησε να τοποθετήσεις τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάθετο κέντρο του σακιδίου και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πλάτη. Τύλιξέ τα με κάποιο από τα ρούχα σου, έτσι ώστε αν έχουν αιχμές να μην ενοχλούν την πλάτη σου.
Όπως και να ΄χει, πριν πακετάρεις τα πράγματά σου θα πρέπει να έχεις υπόψη ποια από αυτά θα χρειαστείς νωρίτερα. Έτσι για να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να τα βάλεις πάνω πάνω στο σακίδιό σου ή σε εξωτερικές θήκες εύκολα προσβάσιμες.
Οι ειδικές θήκες συσκευασίας θα σε βοηθήσουν να δώσεις μία πιο συγκεκριμένη διάταξη στο σακίδιό σου, ομαδοποιώντας προϊόντα ίδιας κατηγορίας (π.χ. προϊόντα προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα κ.α.).
Συμπίεσε το φορτίο σου
Μην αφήνεις κενούς χώρους στο σακίδιό σου, γιατί ο όγκος του θα είναι μεγαλύτερος. Έτσι τοποθέτησε κάλτσες και μικροαντικείμενα μέσα στα παπούτσια για εξοικονόμηση χώρου και όγκου. Ακόμη, δίπλωσε τα ρούχα σου σε κυλινδρικό σχήμα.
Θα εκπλαγείς πόσα περισσότερα θα χωρέσουν με αυτόν τον τρόπο. Μόλις ολοκληρώσεις το πακετάρισμα σφίξε τους ιμάντες του σακιδίου αρκετά, έτσι ώστε να μικρύνει σε όγκο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα μικροαντικείμενα που δεν θα χωρέσουν κρέμασέ τα στις εξωτερικές θήκες του. Ωστόσο, να είσαι προσεκτικός γιατί μπορεί να σκαλώσουν πουθενά και, έτσι, να χάσεις το κέντρο βάρους και την ισορροπία σου. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο συμπαγές είναι το σακίδιό σου, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να το κουβαλήσεις.
Προστάτεψε το σακίδιο από την βροχή
Η πεζοπορία στην βροχή μπορεί να αποβεί μοιραία, αν δεν έχεις φροντίσει προηγουμένως να προστατέψεις το σακίδιό σου από αυτήν. Αν δεν είναι από αδιάβροχο υλικό τα πράγματά σου θα γεμίσουν υγρασία και έτσι δεν θα έχεις άλλα στεγνά ρούχα.
Τα περισσότερα σακίδια διατίθενται με το δικό τους αδιάβροχο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση μπορείς να βρεις κάποιο πολύ εύκολα στο εμπόριο ή να αυτοσχεδιάσεις με μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών για παράδειγμα.