Το φθινόπωρο είναι κατεξοχήν η εποχή που την έχουμε συνδέσει με μικρές αποδράσεις στην εξοχή και στην αθάνατη ελληνική φύση. Άλλοι επιλέγουν να πάρουν τα βουνά και άλλοι να κάνουν βόλτες στα ελληνικά δάση, για μια διαφορετική εμπειρία.

Και το δάσος της Φολόης, στην Ηλεία είναι μία ιδανική επιλογή. Η βόλτα σε ένα από τα σπανιότερα δάση σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, αποτελεί μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθείτε μάρτυρες εντυπωσιακών εικόνων.

Το Δάσος της Φολόης

Το δάσος της Φολόης βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία και σε υψόμετρο 600- 630 μέτρων καλύπτοντας έκταση 42.000 στρεμμάτων και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς.

Το Δάσος της Φολόης

Σε όλο το οροπέδιο κυριαρχεί η ευθύκορμη βελανιδιά (δρυς), την οποία ο λαός της περιοχής ονόμασε Κάπελη. Οι βελανιδιές δημιουργούν κάτι σαν σκεπή στο δάσος που το κάνει μοναδικό και εντυπωσιακό.

Το Δάσος της Φολόης

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία το πανέμορφο δάσος της Φολόης πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων, τον Φόλο που λέγεται ότι κατοικούσε στο Δάσος και ήταν φίλος του Ηρακλή.
Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης.

Το Δάσος της Φολόης

Πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όμορφα χωριά, υπέροχα φυσικά τοπία και παραμυθένιους δασικούς δρόμους θα δει κανείς φτάνοντας στην περιοχή, ενώ ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδήλατο. Υπάρχουν πολλές και γνωστές πεζοπορικές διαδρομές, μικρού βαθμού δυσκολίας, για να περπατήσετε μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο και να απολαύσετε τη μαγεία. Η όλη διαδρομή εξάλλου για να φτάσετε στο δάσος Φολόης θα σας μαγέψει.

Το Δάσος της Φολόης

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα σε όλη την περιοχή, να επισκεφτείτε το ομώνυμο χωριό της Φολόης και να γευτείτε τις τοπικές συνταγές σε κάποιο ταβερνάκι. Η Λάμπεια, επίσης, είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της Ηλείας που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά. Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε το νόστιμο ντόπιο μέλι της περιοχής πριν επιστρέψετε.