Την αποκαλούν η «ροζ πόλη» της Γαλλίας καθώς η αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερη και την ώρα του ηλιοβασιλέματος τα κτίρια με τα ροδόχρωμα τούβλα παίρνουν μια ροζ απόχρωση. Και είναι μία από τις υπέροχες εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης στην Τουλούζη (ή Τουλούζ).

Η όμορφη γαλλική πόλη και τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό της χώρας, είναι από τους προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε για ένα διαφορετικό ταξίδι. Η Τουλούζη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Γαλλίας, κοντά στα Πυρηναία Όρη και πέρα από το ροζ χρώμα, ξεχωρίζει και για την μεσαιωνική αρχιτεκτονική της.

Τουλούζ Γαλλία

Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι, είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η αρχοντική πολιτεία στην καρδιά της ιστορικής περιοχής του Λανγκεντόκ προσφέρει ειδυλλιακές στιγμές διακοπών και ιδιαίτερες γεύσεις. Στις τοπικές της σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν τα ντόπια λουκάνικα, το cassoulet, δηλαδή χοιρινό κρέας με φασόλια και το φουαγκρά.

Τουλούζ Γαλλία

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τουλούζης και είναι χτισμένο, σε νεοκλασικό ύφος, με το χαρακτηριστικό ροζ τούβλο.

Τουλούζ Γαλλία

Όπως και το Château d’Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, τον Καθεδρικό ναό του Saint-Etienne και το Cité de l’espace, ένα πάρκο αστροναυτικής εξερεύνησης. Η αγορά του Βίκτορ Ουγκώ είναι επίσης, ένα από τα μέρη που επιλέγουν οι τουρίστες για παραδοσιακό φαγητό, καθώς εδώ θα συναντήσετε και πολλά εστιατόρια.

Τουλούζ Γαλλία

Η Τουλούζη είναι μία πόλη που σφύζει από ζωή, με αμέτρητα μπαρ, καφέ και μαγαζιά.