Βλέποντας τις εικόνες που έρχονται από το μέρος αυτό, έχεις την αίσθηση πως πρόκειται για κάποια γωνιά από ένα νησί των Κυκλάδων. Το λευκό των σπιτιών, το μπλε στα παραθυρόφυλλα και τη θάλασσα – όπως και να έχει – παραπέμπουν σε Κυκλαδονήσι.

Κι, όμως, το Σίντι Μπου Σαΐντ (περί αυτού ο λόγος) εντοπίζεται στην Τυνησία και μάλιστα, είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη της. Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, η παραδοσιακή αυτή πόλη ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες με τη μοναδική του θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Μάλιστα, έχει αποκτήσει τη φήμη ως «καταφύγιο καλλιτεχνών» ήδη από τον 18ο αιώνα, και πολλοί καλλιτέχνες έχουν ζήσει εδώ.

Sidi Bou Said Τυνησία

Ο επισκέπτης αξίζει να απολαύσει ένα καφέ σε ένα παραδοσιακό αραβικό καφενέ και να περπατήσει στα πλακόστρωτα δρομάκια, που είναι γεμάτα με καταστήματα καλλιτεχνικών έργων, σουβενίρ και γραφικά καφέ.

Sidi Bou Said Τυνησία

Επίσης, το μουσείο Dar el-Annabi, που είναι χτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα, ήταν θερινό θέρετρο και πλέον φιλοξενεί κέρινες φιγούρες, πίνακες ζωγραφικής και αντίκες.

Sidi Bou Said Τυνησία

Το παλάτι Ennejma Ezzahra χτίστηκε κατά τον 20ό αιώνα και σήμερα σώζεται ως μουσείο ενώ στεγάζει επίσης το Κέντρο Αραβικής και Μεσογειακής Μουσικής. Όλα τους αποτελούν υπέροχα μνημεία και αξιοθέατα που αξίζει κανείς να τα επισκεφτεί.

Sidi Bou Said Τυνησία

Η πόλη λεγόταν παλιά Τζαμπάλ Ελ Μενάρ, μέχρι που την επισκέφθηκε τον 13ο αιώνα μ.Χ. ένας διάσημος κληρικός, ο Άμπου Σαϊντ Αλ Μπατζί. Αυτός γοητευμένος από την ομορφιά του τόπου και το εκτυφλωτικό φως της περιοχής, αποφάσισε να χτίσει ένα τζαμί, ενώ έμεινε εκεί, διδάσκοντας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Sidi Bou Said Τυνησία
Sidi Bou Said Τυνησία

Μάλιστα, ο τάφος του είναι ένα από τα αξιοθέατα του Σίντι Μπου Σαΐντ που πήρε το όνομά του.