Είναι από τους πιο διάσημους δρόμους της Ελλάδας και όχι δεν βρίσκεται στην Αθήνα, όπως θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Βρίσκεται στην Αρκαδία και συγκεκριμένα, στη Βυτίνα και είναι γνωστός ως ο «δρόμος της Αγάπης».

Και μόνο από το όνομα, μπορούμε να φανταστούμε πως πρόκειται για ένα ρομαντικό σκηνικό, και δεν πέφτουμε έξω. Ο δρόμος της αγάπης είναι καλυμμένος με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, στο δυτικό τμήμα της Βυτίνας.

Βυτίνα

Ένα παραμυθένιο σκηνικό -ειδικά τώρα το φθινόπωρο με τα ζεστά του χρώματα να κυριαρχούν στην εικόνα- που το κάνει να μοιάζει λες και ξεπήδησε από κάποιον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής.

Βυτίνα

Το όνομα του δρόμου οφείλεται κατά κάποιον τρόπο στη «χρήση» του κατά τα παλαιότερα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα σε αυτόν έδιναν ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγάρια του χωριού αλλά και των γειτονικών περιοχών, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα, ανταλλάζοντας μόνο βλέμματα και κουβέντες, ακολουθώντας πιστά τα ήθη της τότε εποχής.

Βυτίνα

Το σημείο στο χωριό όπου συναντάται ο δρόμος της αγάπης είναι γνωστό και ως Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ συναντά κανείς και τις ιστορικές εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1847, καθώς και εκείνη των Αγίων Αποστόλων.