Υπάρχουν μέρη στην Ευρώπη, πραγματικά υπέροχα που αξίζει κανείς να τα επισκεφτεί, αλλά δεν είναι ανάμεσα στα δημοφιλή. Μάλιστα, κάποια από αυτά, πολλοί δεν τα έχουν καν ακουστά.

Ένα από αυτά τα μέρη, είναι και το Κατοβίτσε, η πόλη στην Πολωνία που ενδεχομένως δεν την γνωρίζεις, αλλά τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει στην εκτίμηση των ταξιδιωτών και σιγά-σιγά βγαίνει από τη «βαριά» σκιά της Κρακοβίας.

Κατόβιτσε Πολωνία

Εκτός από υπέροχο, το Κατοβίτσε είναι και εξαιρετικά οικονομικό, πράγμα που το καθιστά ενδιαφέρον και σίγουρα αρκετοί το επιλέγουν, ειδικά στους δύσκολους αυτούς οικονομικά, καιρούς. Το Κατοβίτσε θεωρείται και η «αδικημένη πόλη» της Πολωνίας, καθώς ενώ έχει αρκετά μνημεία και αξιοθέατα για να θαυμάσεις από κοντά, αλλά και άλλες προτάσεις – δεν είναι δηλαδή μόνο μία βιομηχανική πόλη-, δεν είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Κατόβιτσε Πολωνία

Η πόλη είναι μικρή και μπορεί κανείς να την γυρίσει ακόμα και με τα πόδια, μέσα σε δύο ώρες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που μπορείς να θαυμάσεις από κοντά, είναι η Καθολική εκκλησία της Παναγίας Kosciol Mariacki, ένα από τα πιο διάσημα σημεία του Κατοβίτσε.

Κατόβιτσε Πολωνία

Αλλά και το Spodek που είναι μεγαλύτερο συγκρότημα αρένων της πόλης και το όνομά του σημαίνει πιατάκι, λόγω της ομοιότητάς του με το πιατάκι που συνοδεύει το φλιτζανάκι του καφέ.

Κατόβιτσε Πολωνία

Στο κέντρο της πόλης θα συναντήσετε ωραία μπιστρό, μπαράκια και εστιατόρια για υπέροχες βόλτες σε ένα γοητευτικό σκηνικό. Το Κατοβίτσε μπορεί να αποτελέσει και τη βάση σας για μονοήμερες εκδρομές σε άλλες περιοχές της Πολωνίας. Για παράδειγμα, η Κρακοβία απέχει με το τρένο λίγα λεπτά, και το εισιτήριο κοστίζει μόλις €2 (όπως διαβάζουμε), ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Άουσβιτς.