Είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς το φθινόπωρο σε όσους αυτή την εποχή σχεδιάζουν μια σύντομη απόδραση, αλλά δεν θέλουν άλλο νησί και πιάνουν… στεριά! Ο λόγος, φυσικά, για το Γαλαξίδι, το στεριανό «νησί» της Φωκίδας, που αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε λίγο καλοκαίρι ακόμη….

Εξάλλου, η γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη είναι ένας προορισμός με ιδιαίτερη θαλασσινή ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γραφικότητα που συναντάμε σε νησιά και τη φυσική ομορφιά του βουνού.

Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι έχει ιστορία πολλών αιώνων και οφείλει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της και στους πολυταξιδεμένους κατοίκους της που επέστρεφαν και «μπόλιαζαν» την αρχιτεκτονική της με υλικά, τεχνίτες και αισθητική.

Γαλαξίδι

Μάλιστα, τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850 ενώ πολλά σπίτια έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Η βόλτα στα καντούνια του παραδοσιακού οικισμού -έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1967-, αλλά και στο κεντρικό λιμάνι θα σας ανταμείψει με τη μοναδική ομορφιά που θα συναντήσετε.

Γαλαξίδι

Μπορείτε να ανεβείτε στον λόφο Ξηροτύρι, βόρεια του Γαλαξιδίου, όπου βρίσκεται η σπηλιά Αγκώνα με σταλακτίτες, σκαλιστά σκαλοπάτια και ένα αρχαίο πιθάρι σφηνωμένο στον πυθμένα της.

Επίσης, ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, το παλιό Σχολείο και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο από τη βόλτα σας για να δείτε σπουδαία εκθέματα, ανάμεσα στα οποία και η ναυτική πινακοθήκη του Γαλαξιδίου.

Γαλαξίδι

Απολαύστε την επίσκεψη στο Γαλαξίδι με χαλαρές βόλτες και ρομαντικούς περιπάτους δίπλα στη θάλασσα και φόντο τα γραφικά σπίτια του οικισμού.