Η PLAY, η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από την Ισλανδία, μετέφερε 187.960 επιβάτες τον Αύγουστο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 1,8% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, όταν είχε μεταφέρει 184.926 επιβάτες. Ο συντελεστής πληρότητας τον Αύγουστο του 2024 διαμορφώθηκε στο 91,6%, καταγράφοντας ρεκόρ ως ο υψηλότερος συντελεστής πληρότητας επιβατών σε έναν μήνα για την PLAY. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 2,7% σε σχέση με τον συντελεστή πληρότητας του 88,9% που καταγράφηκε τον Αύγουστο της προηγούμενης χρονιάς.

Η PLAY εξυπηρέτησε 32 προορισμούς τον Αύγουστο του 2024, εκ των οποίων οι  22 κατέγραψαν επιβατική πληρότητα άνω του 90%. Εκτός από το ρεκόρ στον συντονιστή πληρότητας, η εταιρεία πέτυχε επίσης εξαιρετική επίδοση έγκαιρης απόδοσης 91,5%, σημαντικά υψηλότερη από τους κύριους ανταγωνιστές της. Ως εκ τούτου, η PLAY έχει αναδειχθεί ως η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί αναχωρήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík της Ισλανδίας για 13 συνεχόμενους μήνες.

Μεταξύ των επιβατών που ταξίδεψαν με την PLAY τον Αύγουστο, το 25,9% αναχωρούσε από την Ισλανδία, το 35,6% ταξίδευε προς την Ισλανδία ενώ το 38,5% ήταν επιβάτες με ανταπόκριση. Η PLAY συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό της στην τοπική αγορά, με 48.694 επιβάτες να αναχωρούν από την Ισλανδία τον Αύγουστο του 2024. Αυτό αντιπροσωπεύει  σημαντική  αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, όταν 41.112 επιβάτες ταξίδεψαν από την Ισλανδία, καταγράφοντας αύξηση 18,4% στην τοπική αγορά.

Νέοι προορισμοί και θετικός αντίκτυπος στην Ισλανδική κοινωνία

Τον Αύγουστο, η PLAY ξεκίνησε την πώληση εισιτηρίων σε δύο νέους προορισμούς: το Φάρο στην Πορτογαλία και το Άλμποργκ στη Δανία. Το Φάρο θα είναι ο τέταρτος προορισμός της PLAY στην Πορτογαλία, ενώ το Άλμποργκ ο τρίτος στη Δανία. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση των εβδομαδιαίων δρομολογίων προς τη Λιθουανία, αυξάνοντας από μία σε δύο πτήσεις την εβδομάδα, αρχής γενομένης από το 2025.

Η PLAY αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως η αεροπορική εταιρεία με τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην ισλανδική κοινωνία σύμφωνα με έρευνα της ισλανδικής εταιρείας Prósent, στην οποία συμμετείχαν 15.000 Ισλανδοί. Η PLAY συγκέντρωσε την εντυπωσιακή βαθμολογία 73, καταλαμβάνοντας την κορυφή μεταξύ των ισλανδικών αεροπορικών εταιρειών και κατακτώντας την έβδομη θέση συνολικά, μεταξύ όλων των εταιρειών στην Ισλανδία.

Δήλωση Einar Örn Ólafsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY Airlines:

«Το ρεκόρ που καταγράψαμε αυτό τον μήνα σε συντελεστή πληρότητας είναι κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι στην PLAY. Αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες μας βρίσκουν απήχηση στις αγορές μας και ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά. Το επίτευγμα αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, καθώς ο Αύγουστος μπορεί να είναι ένας δύσκολος μήνας για τις πωλήσεις λόγω της επιστροφής στην καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό των επιβατών μας όσο και τον συντελεστή πληρότητας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε την αύξηση των επιβατών μας προς την Ισλανδία σε ετήσια βάση, καθώς και τη σημαντική αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν από την Ισλανδία. Αυτό αποδεικνύει ότι η τοπική αγορά είναι ευχαριστημένη με τις υπηρεσίες μας και η απόφασή μας να προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα ηλιόλουστων προορισμών στους Ισλανδούς αποδίδει καρπούς.

Επιπλέον, η επιχειρησιακή μας ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, διατηρώντας μια επίδοση της τάξεως του 91,5% σε ακρίβεια, καθιστώντας μας για άλλη μια φορά την πιο συνεπή μεγάλη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τις μελλοντικές μας κρατήσεις να ξεπερνούν αυτές τις περσινής χρονιάς και μαζί με την ομάδα μου στην PLAY, ανυπομονούμε για τους επόμενους μήνες».

Σχετικά με την Ελληνική αγορά, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τον προορισμό της Ισλανδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Η PLAY θα συνεχίσει τις απευθείας πτήσεις προς και από την Ισλανδία έως το τέλος Οκτωβρίου 2024, ενώ η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την PLAY και για κρατήσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα flyplay.com.