Αμέτρητα είναι τα μνημεία σε όλο τον κόσμο με ιστορικό ενδιαφέρον που αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων ταξιδιωτών. Ωστόσο, υπάρχουν και δρόμοι σε διάφορες χώρες που είναι εξίσου διάσημοι και πολλοί θα ήθελαν να περπατήσουν.

Εμείς ξεχωρίσαμε τρεις απ0ό τους πιο διάσημους και πολυφωτογραφημένους δρόμους που όλοι θα ευχόμασταν να περπατήσουμε κάποια στιγμή.

Μονοπάτι του Φιλόσοφου – Κιότο

Διάσημοι δρομοι

Γνωστό και ως Tetsugaku no michi στα ιαπωνικά, το μονοπάτι του Φιλοσόφου είναι ένα στενό πέτρινο μονοπάτι που ακολουθεί τη ροή του καναλιού στην ιστορική περιοχή Higashiyama του Κιότο. Αποτελεί πάντα ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους, όμως, την που είναι η εποχή των κερασιών και ανθίζουν τα δέντρα, μεταμορφώνεται σε ένα από τα κορυφαία σημεία της Ιαπωνίας. Εξάλλου, οι φωτογραφίες με τις περίφημες ανθισμένες κερασιές είναι από τις πιο διάσημες και δεν υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Bourbon Street – Νέα Ορλεάνη

Διάσημοι δρομοι

Πολλοί είναι οι δρόμοι σε χώρες του κόσμου με μαγαζιά, μουσική και έντονη νυχτερινή ζωή. Όμως, το Bourbon Street είναι από τους πιο ξεχωριστούς και με… προσωπικότητα. Είναι ο πιο γνωστός δρόμος της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη και είναι γεμάτος φώτα, έντονα χρώματα, μουσική και… τζαζ. Αν και το όνομά του παραπέμπει στο ποτό της Αμερικής ο δρόμος ονομάστηκε έτσι τιμητικά από τον οίκο Βουρβόνων, μια γαλλική δυναστεία. Το βράδυ εδώ γίνεται χαμός, με ντόπιους και τουρίστες να στριμώχνονται για να πάρουν μία γεύση από τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Abbey Road – Λονδίνο

Διάσημοι δρομοι

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για τον πιο διάσημο δρόμο στον κόσμο. Εξάλλου, αν υπάρχει ένας δρόμος που είναι συνδεδεμένος με τη μουσική, αυτός είναι σίγουρα o Abbey Road. Ήταν στις 8 Αυγούστου 1960, όταν οι Beatles και ο φωτογράφος Iain Macmillan μέσα σε μόλις 10 λεπτά δημιούργησαν τη θρυλική εικόνα με το συγκρότημα να περνά τον δρόμο.

Η διάσημη φωτογραφία που κόσμησε το εξώφυλλο του τελευταίου τους άλμπουμ, Abbey Road, δείχνει τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να διασχίζουν μια διάβαση πεζών μπροστά από τα στούντιο Abbey Road. Ο Τζον Λένον ανοίγει το βήμα, ακολουθούμενος από το Ρίνγκο Σταρ, τον ξυπόλητο Πολ Μακάρτνεϊ και το Τζορτζ Χάρισον. Η διάβαση πεζών έχει περιληφθεί στα αγγλικά ιστορικά μνημεία από το 2010, ενώ χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.