Δίπλα στο Φαληράκι στη Ρόδο, βρίσκεται μία όμορφη παραλία που είναι ξακουστή σε όλο τον πλανήτη, κυρίως για το όνομά της, αφού φέρει ενός εκ των μεγαλύτερων θρύλων του Χόλιγουντ, του Άντονι Κουίν. Και όπως καταλαβαίνετε, ο λόγος για την ομώνυμη παραλία του νησιού, την οποία ο Κουίν ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Και όχι, άδικα, αφού πρόκειται για μια μοναδικής ομορφιάς μικρή παραλία -κόλπος στην ουσία- με βράχια, βότσαλα και ψιλή άμμο και πεύκα ολόγυρα, συνθέτοντας ένα υπέροχο σκηνικό. Ωστόσο, όπως προείπαμε, η παραλία αυτή της Ρόδου είναι γνωστή κυρίως για τη σχέση της με τον Άντονι Κουίν, ενώ πίσω από αυτήν υπάρχει και ένα παρασκήνιο που είχε πάρει μέχρι και πολιτικές διαστάσεις.

Άντονι Κουίν Ρόδος

Ήταν το 1960, όταν στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της πολεμικής ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Άντονι Κουίν. Ο ηθοποιός γητεύτηκε με τη συγκεκριμένη παραλία και ζήτησε από το ελληνικό κράτος να την αγοράσει.

Άντονι Κουίν Ρόδος

Πρόθεση του ήταν να δημιουργήσει εκεί έναν πόλο έλξης για καλλιτέχνες και παραγωγούς ταινιών από το Χόλιγουντ. Μάλιστα οι ντόπιοι αποκαλούν από τότε τον ορμίσκο, «Παραλία Άντονι Κουίν».

Άντονι Κουίν Ρόδος

Ήρθε σε επαφή με την τότε ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει η αγορά, αλλά εκείνη αποφάσισε να του την παραχωρήσει για ένα συμβολικό ποσό, θέλοντας να τον ευχαριστήσει επειδή είχε συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας και κυρίως της Ρόδου στο εξωτερικό.

Άντονι Κουίν Ρόδος

Τελικά, μέσω πολλών γραφειοκρατικών προβλημάτων που προέκυψαν, η παραλία δεν περιήλθε ποτέ στην κυριότητα του ηθοποιού, με την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώνει τα συμβόλαια, καθώς δεν είχε την έγκριση της Βουλής. Η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι τα δικαστήρια, αλλά ο Άντονι Κουίν, δεν κατάφερε να αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Άντονι Κουίν Ρόδος

Μάλιστα, ο σταρ είχε δημοσίως εκφράσει την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας, όμως, πως αυτό δεν τον έκανε να σταματήσει να αγαπά την Ελλάδα.