Ναι, ακούγοντας πως έχεις να κατέβεις και ανέβεις 400 σκαλιά ντάλα καλοκαίρι για να φτάσεις σε μία παραλία, το πιθανότερο είναι, να αλλάξετε προορισμό. Όμως, αν ξέρατε πως αυτά τα σκαλοπάτια σάς οδηγούν σε έναν… παράδεισο, σίγουρα θα αλλάζατε γνώμη.

Και αυτός ο παράδεισος, δεν είναι άλλος από την Πλατιά Άμμο στην Κεφαλονιά. Η παραλία με τους απόκρημνους και επιβλητικούς κάθετους βράχους και τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει και δεν θα σκέφτεστε καθόλου τη δύσκολη πρόσβαση σε αυτήν.

Η Πλατιά Άμμος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς. Στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας τα μεγάλα και μικρά άσπρα βότσαλα, τα οποία σε κάποια σημεία της ακτής είναι τόσο μικρά που δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για αμμουδιά.

Για να την προσεγγίσει κανείς θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς το φάρο του Γερο Γόμπου, στον δρόμο που ενώνει τα χωριά Χαβριάτα και Χαβδάτα. Πολύ κοντά στην παραλία συναντάται και η Μονή Κηπουραίων, από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού.

Όπως θα περίμενε κανείς δεν υπάρχει καμία οργάνωση, ενώ τα ψηλά βράχια προσφέρουν τη σκιά τους μόνο κατά τις πολύ πρωινές ώρες.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πλατιά Άμμος Κεφαλονιά
Πλατιά Άμμος Κεφαλονιά
Πλατιά Άμμος Κεφαλονιά
Πλατιά Άμμος Κεφαλονιά