Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στην αγορά το eFootball 2022, το ποδοσφαιράκι της KONAMΙ που διαδεχθεί το Pro Evolution Soccer στη νέα εποχή.

Το παιχνίδι είναι free-to-play, με την αρχική έκδοση να έχει μόλις εννέα ομάδες για φιλικά παιχνίδια, όμως αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που υπάρχει.

Συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες με παραμορφωμένα πρόσωπα ποδοσφαιριστών, αλλά και βίντεο με πολλά προβλήματα στις κινήσεις των παικτών και της μπάλας.

Για το λόγο αυτό, το eFootball 2022 έγραψε ιστορία για λάθος λόγο, καθώς έγινε το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στο Steam.

To eFootball έχει κατά 92% “Overwhelmingly Negative” κριτικές, με 7540 χρήστες να μην το προτείνουν. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε το DLC του Europa Universalis IV που μέχρι τώρα είχε τις χειρότερες βαθμολογίες στο Steam, με 90% ποσοστό αρνητικών κριτικών.

Στο Reddit υπάρχει ειδική σελίδα για το παιχνίδι, με αρκετά παραδείγματα και την σχετική καζούρα.

Μέχρι στιγμής η KONAMI δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την προβληματική επιστροφή έπειτα από διάλλειμα ενός έτους, όμως το δεδομένο είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει ένα μεγάλο update.