Έχετε ετοιμάσει το website σας και βρίσκεστε στη διαδικασία εύρεσης ενός αξιόπιστου hosting που θα μπορέσει να σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε. Καθώς κάνετε την αναζήτησή σας, είναι πιθανό να συναντήσετε πολλές επιλογές hosting, με διαφορετικές ιδιότητες και υπηρεσίες που υποστηρίζουν. Μαζί με όλα αυτά, είναι πιθανό να δυσκολεύεστε με τους τεχνικούς όρους που συνοδεύουν κάθε επιλογή, και έτσι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βεβαιωθείτε πως κάνετε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες του καλύτερου semi-dedicated hosting στην Ελλάδα από την Pointer. Επιλέξτε το πακέτο υπηρεσιών που σας ταιριάζει και απολαύστε hosting υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε τους semi-dedicated hosts και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε, καθώς και τα οφέλη που σας προσφέρουν.

Τι είναι το semi-dedicated hosting;

Η semi-dedicated φιλοξενία είναι πιο γρήγορη από τη συνηθισμένη shared φιλοξενία, και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτωσης και περισσότερους πόρους στο Server. E-Shops και Websites με πολύ περιεχόμενο είναι ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων sites.

Κάθε semi-dedicated φιλοξενία καθορίζεται διαφορετικά από τον κάθε πάροχο. Κάποιοι θεωρούν αυτού του είδους τη φιλοξενία υβριδική με shared hosting και VPS ενώ άλλοι την τοποθετούν κάπου ανάμεσα στο VPS και το dedicated hosting. Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τους παρόχους τι ακριβώς συμπεριλαμβάνουν οι semi-dedicated hosting υπηρεσίες που προσφέρουν πριν βρεθείτε προ εκπλήξεως!

Στη semi-dedicated φιλοξενία έχουμε ένα δυνατό server που οι πόροι του (CPU, μνήμη, κτλ) μοιράζονται με συγκεκριμένο τρόπο στους διαφορετικούς πελάτες που φιλοξενούνται.

Σε αντίθεση με τη shared φιλοξενία που εξυπηρετεί τεράστιο νούμερο πελατών σε κάθε Server, και άναρχα ο κάθε πελάτης εκμεταλλεύεται όσους πόρους θέλει, επιβαρύνοντας έτσι τους υπόλοιπους πελάτες στο ίδιο μηχάνημα, το semi-dedicated hosting περιορίζει τους πελάτες ανά μηχάνημα και βάζει δίκαια όρια για όλους, ώστε να τρέχουν όλα άψογα.

Οι πόροι παρακολουθούνται από τον πάροχο της φιλοξενίας, κάτι που σημαίνει πως αυτός είναι ο υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους, και όχι το τμήμα IT της επιχείρησής σας. Στο semi-dedicated hosting θα μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των συγκεκριμένων πόρων για το δικό σας website ωστόσο.

Το semi-dedicated hosting της Pointer σας καλύπτει τεχνικά 24 ώρες το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας και διαθέτει επώνυμους servers τεχνολογίας αιχμής για να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του website σας κάθε στιγμή.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του semi-dedicated hosting

Τα κυριότερα οφέλη μιας semi-dedicated φιλοξενίας είναι το κόστος, η διαχείριση, οι πόροι, ο εξοπλισμός και πάνω από όλα η ταχύτητα φόρτωσης. Καθώς ο semi-dedicated host μοιράζεται από διάφορους χρήστες, λογικό είναι να πέφτει και το κόστος της φιλοξενίας. Δε χρειάζεται λοιπόν να πληρώσετε ολόκληρη την τιμή που θα δίνατε για έναν dedicated server, τον οποίο πιθανότατα και δε θα χρειαζόσασταν ποτέ.

 Όπως είπαμε προηγουμένως, η διαχείριση του website και τον πόρων γίνεται κυρίως από τον πάροχο, και όχι το δικό σας τμήμα IT. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν είστε μια start-up εταιρεία και θέλετε να αξιοποιήσετε διαφορετικά το τμήμα IT που διαθέτετε. Οι πόροι επίσης δεν καταναλώνονται από άλλους χρήστες όπως είναι σε μια shared φιλοξενία, που σημαίνει πως το website σας θα είναι πάντα λειτουργικό και δε θα ξεμείνετε από πόρους.

Επιπλέον, έχετε πολλά οφέλη όσον αφορά το hardware, καθώς οι πάροχοι φιλοξενίας διαθέτουν γρήγορους επεξεργαστές, μνήμη, χωρητικότητα αλλά και δύναμη δικτύου ώστε να εγγυηθούν άψογα αποτελέσματα στην απόδοση. Χρησιμοποιώντας ένα semi-dedicated hosting θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα πολύ λειτουργικό και γρήγορο website χωρίς να χρειαστεί να επενδύσετε πολλά χρήματα σε επιπλέον εξοπλισμό.

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς στη φιλοξενία website, και μάθετε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τις καταπληκτικές υπηρεσίες hosting της Pointer. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορα πακέτα που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Οι experts της Pointer hosting εγγυώνται ακόμα και την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που δε μείνετε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που προσφέρουν για το δικό σας website. Δείτε περισσότερα στο pointer.gr