Σε μία μεγάλη συμφωνία που αφορά τα Στρουμφάκια κατέληξαν η γαλλική publishing εταιρία Microids και η IMPS, που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα όσων αφορούν τα μικροσκοπικά μπλε πλασματάκια.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσει το The Smurfs – Mission Vileaf για PS4, Xbox One, Switch και PC, ενώ υπάρχει συμφωνία για άλλα τέσσερα videogames μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όσον αφορά το The Smurfs – Mission Vileaf, θα είναι ένα 3D adventure-platformer, στο οποίο για άλλη μια φορά τα Στρουμφάκια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σατανικά σχέδια του Δρακουμέλ για να σώσουν το χωριό τους και ολόκληρο το δάσος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη φιλόδοξη αυτή συμφωνία με την IMPS, καθώς επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη διαρκή και πολλά υποσχόμενη συνεργασία μας. Ένα τόσο πλούσιο franchise που απευθύνεται σε όλες τις γενιές, μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών παιχνιδιών: θα υπάρχει κάτι που θα ταιριάζει σε όλα τα γούστα! Εκτός αυτού, χάρη σε αυτή τη συνεργασία και την απίστευτη διεθνή φήμη των Smurfs, η Microids συνεχίζει να ενισχύει και να διαφοροποιεί σημαντικά τον κατάλογο των φημισμένων IPs της», δήλωσε ο CEO της Microids, Stéphane Longeard.