Το Ozobot είναι ένας ρομποτικός παίκτης που έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εικονικού και «πραγματικού» gaming.

Η μικροσκοπική συσκευή μπορεί να προγραμματιστεί να παίξει ένα ρόλο σε διάφορα ομαδικά παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας «έξυπνο προγραμματισμό» μπορεί να αναγνωρίζει περισσότερες από 1.000 εντολές. Σύμφωνα με την εταιρεία που το παράγει, ο προγραμματισμός βασίζεται σε γλώσσα χρωματικής αναγνώρισης, που επιτρέπει στο Ozobot να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά χρώματα και να ακολουθεί γραμμές πάνω σε οθόνες ή πραγματικό χαρτί.

Προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμα 4 παιχνίδια με το Ozobot. Ενδεικτικά, το OzoPath βασίζεται στη δημιουργία πλακιδίων προκειμένου να προκείμενου το μηχάνημα να βγει από ένα λαβύρινθο, ενώ με το OzoDraw, το ρομπότ ακολουθεί μια γραμμή σχεδιασμένη από τον παίκτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία πίσω από το Ozobot, τα παιχνίδια αυτά είναι απλά παραδείγματα των δυνατοτήτων του ρομπότ, καθώς σχεδιάζονται και νέοι τίτλοι, ενώ ένα λογισμικό ανάπτυξης είναι διαθέσιμο για προγραμματιστές προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Λειτουργικά πρωτότυπα του Ozobot έχουν ήδη δημιουργηθεί και η ομάδα ανάπτυξης έχει στραφεί στο Kickstarter για την αναζήτηση χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσει η εμπορική του πορεία.