Η Poste Italiane (Ιταλικά Ταχυδρομεία) και η Eutelsat Communications υπέγραψαν συμφωνία η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ιταλία. Η συμφωνία για την εμπορική χρήση της δορυφορικής ευρυζωνικής υπηρεσίας Tooway υπογράφηκε από τον Massimo Sarmi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Poste Italiane και τον Michel de Rosen, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Eutelsat, στο πλαίσιο της διμερούς Γαλλο-Ιταλικής συνόδου στη Ρώμη, παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Enrico Letta και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει ριζικά το τοπίο της ευρυζωνικότητας στην Ιταλία, όπου 2,37 εκατομμύρια Ιταλοί σε 3.600 πόλεις και χωριά δεν ακόμα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό Internet, απαραίτητο για την εκπαίδευση, τη διασκέδαση, την επικοινωνία και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπηρεσία Tooway θα είναι διαθέσιμη σε τοπικό επίπεδο μέσω της Post Mobile στα γραφεία της Post Italiane και μέσω εμπορικών αντιπροσώπων, δίνοντας προτεραιότητα από το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην εξυπηρέτηση περιοχών που βρίσκονται εκτός κάλυψης του επίγειου ευρυζωνικού δικτύου.

Η υπηρεσία Tooway λειτουργεί μέσω του δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat και επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα στο Internet, όπου κι αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από ταχύτητες download μέχρι 20Mbps και upload μέχρι 6Mbps. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα δορυφορικό modem που συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το πιάτο μπορεί να εγκατασταθεί από τον ίδιο το χρήστη ή από έναν από τους 4.000 στην Ευρώπη εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την Eutelsat εγκαταστάτες – 1.000 από τους οποίους βρίσκονται στην Ιταλία. Με τη χρήση του ίδιου πιάτου, το Tooway προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες, όπως πολυκάναλη ελεύθερη δορυφορική τηλεόραση και VoIP τηλεφωνία για ένα πλήρες triple play πακέτο, μαζί με το ασύρματο οικιακό δίκτυο.

«Η συμφωνία με την Eutelsat ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια της Poste Italiane να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Massimo Sarmi. «Η τεχνολογία Tooway σύντομα θα μπορεί να συνδέσει στο Internet μεγάλες περιοχές της Ιταλίας που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο. Η συνεργασία με την Eutelsat έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μείωση του ψηφιακού χάσματος και να δώσει την ευκαιρία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αναπτύξουν πλήρως το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες cloud computing».

Ο Michel de Rosen πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο χτίσιμο μιας ανοικτής για όλους ψηφιακής οικονομίας στην Ιταλία, που αξιοποιεί την εμπειρία της Eutelsat Broadband. Υπάρχει μια ισχυρή παράδοση Γαλλό-Ιταλικής συνεργασίας στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Poste Mobile, για να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία γενιά δορυφορικής τεχνολογίας στην αντιμετώπιση μιας πραγματικής ευρυζωνικής πρόκλησης. Εμείς στην Eutelsat είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας για να προχωρήσει η ήπειρός μας σε μια νέα Ψηφιακή Εποχή».

Σχετικά με την Eutelsat Communications (www.eutelsat.com)

Με εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 31 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και σε σημαντικά τμήματα της Αμερικανικής ηπείρου και της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού, η Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL, ISIN code: FR0010221234) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Σεπτεμβρίου 2013, οι δορυφόροι της Eutelsat εκπέμπουν πάνω από 4.700 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταφέροντας καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση. Επίσης, οι δορυφόροι του Ομίλου παρέχουν μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε εταιρείες μετάδοσης και διανομής τηλεοπτικού σήματος, εταιρικά δίκτυα και παρόχους κινητών και σταθερών επικοινωνιών. Με έδρα στο Παρίσι, η Eutelsat και οι θυγατρικές της απασχολούν τεχνικό, εμπορικό και διοικητικό προσωπικό άνω των 780 ατόμων, με καταγωγή από 30 χώρες.

Σχετικά με την Eutelsat Broadband

Η Eutelsat Broadband αποτελεί την επιχειρηματική διεύθυνση της Eutelsat που είναι υπεύθυνη για την παροχή δορυφορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών στην οικιακή και στην επαγγελματική αγορά, καθώς και σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και τη Μεσόγειο. Η οικιακή της υπηρεσία tooway™ αποτελεί την καλύτερη λύση στον τομέα της δορυφορικής ευρυζωνικότητας και μια μοναδική οικονομική εναλλακτική υπηρεσία με ταχύτητες download έως 20 Mbps και upload έως 6 Mbps, για περιοχές που δεν εξυπηρετούνται ή υποεξυπηρετούνται από το επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο. Οι ανάγκες συνδεσιμότητας των εταιρικών πελατών και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων καλύπτονται από τα προϊόντα KA-SAT Access και τις λύσεις VNO και VPN που προσφέρουν. Η Eutelsat Broadband επίσης παρέχει κορυφαίες IP λύσεις μέσω δορυφόρου για την αναμετάδοση ειδήσεων, μέσω της υπηρεσίας NewsSpotter. Η Eutelsat Broadband έφτασε τον περασμένο Αύγουστο το συμβολικό αριθμό των 100.000 ενεργών τερματικών που συνδέονται με τον KA-SAT. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.eutelsat.com/en/services/data/eutelsat-broadband.html.

Poste Italiane

Οι υποδομές logistics και τεχνολογίας της Poste Italiane είναι οι μεγαλύτερες και πιο εκτεταμένες στη χώρα, παρέχοντας εκτός από ταχυδρομικές υπηρεσίες, ολοκληρωμένη επικοινωνία, logistics, οικονομικές, ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα σε όλη την Ιταλία. Μέσω του δικτύου των ταχυδρομείων της σε όλη τη χώρα, η Poste Italiene εξυπηρετεί πάνω από 37 εκατομμύρια πελάτες. Η ευρεία παρουσία σε όλη τη χώρα, η εκτεταμένη εμπειρία και χρήση νέων τεχνολογιών, επιτρέπουν στην Post Italiane να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ιταλίας.

PosteMobile

Η PosteMobile αποτελεί την εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου Poste Italiane. Βρίσκεται στην αγορά από το τέλος του 2007 και διαθέτει περίπου 3 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες. Η PosteMobile αναπτύσσει και προσφέρει υπηρεσίες κινητής πληροφόρησης, συναλλαγών και επικοινωνιών, σε συνδυασμό με την γκάμα υπηρεσιών του Ομίλου Poste Italiane. Οι λύσεις της PosteMobile περιλαμβάνουν μια σειρά μοναδικών SIM και application-based υπηρεσιών, που συνδυάζουν παραδοσιακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με καινοτόμες οικονομικές υπηρεσίες, καλύπτοντας τους τομείς του m-banking, m-payment και m-commerce.