Ένα από τα χαρακτηριστικά που πολλοί από εμάς περιμένουμε είναι μια Retina οθόνη για το επερχόμενο iPad Mini 2. H Αpple έχει δώσει μεγάλο βάρος στις Retina οθόνες τα τελευταία χρόνια και όπως γνωρίζουμε τις μετέφερε ακόμη και στην σειρά των MacBook Pro.

Πάρα αυτά το iPad Mini μέχρι στιγμής είναι η μόνη συσκευή που δεν έχει δεχτεί μια τέτοια αναβάθμιση κυρίως λόγω του κόστους αλλά και της ενέργειας που χρειάζεται μια τέτοια οθόνη. Αν επαληθευτούν οι φήμες η Apple φαίνεται να έχει λύσει και τα 2 αυτά προβλήματα και έτσι στις 22 του μηνός θα έχουμε το πρώτο iPad Mini με Retina οθόνη.

Αν και εφόσον αυτό επαληθευτεί ίσως η ενσωμάτωση της εν λόγω οθόνης έχει και ένα ανάλογο κόστος στο σχεδιαστικό κομμάτι του επερχόμενου iPad Mini. Αυτό θα είναι ένα μεγαλύτερο πάχος καθώς και πλάτος που μπορεί να μην φαίνεται άμεσα στο μάτι όπως έγινε και από την μετάβαση του iPad 2 στο iPad 3.

Σε αυτό το γεγονός συνηγορεί και σημερινό δημοσίευμα του Macotakara όπου σε ένα συνέδριο στην Κίνα οι συντάκτες του site είχαν μια πρώτη επαφή με θήκες που προορίζονται για το iPad Mini 2. Αυτές οι θήκες δεχόντουσαν στο εσωτερικό τους ένα iPad mini με πάχος 7.5mm και πλάτος τα 0.2mm περισσότερο από το σημερινό μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά και έχει 7.2mm πάχος και 134.7 mm πλάτος.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως μιας και μιλάμε για θήκες ίσως αυτές οι «νέες» διαστάσεις να είναι απλά κατασκευαστικές ατέλειες και τίποτα παραπάνω.

Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός πως μια Retina οθόνη με την τωρινή τεχνολογία θα χρειαστεί σίγουρα μια μεγαλύτερη μπαταρία για την τροφοδοσία της από την τωρινή που βρίσκεται στο εσωτερικό του iPad Mini.

Πηγή: appleworldhellas.com