Η Διαστημική Υπηρεσία NASA έδειξε ενδιαφέρον πρόσφατα στα υλικά πυραύλων από τρισδιάστατους εκτυπωτές και έκανε σχετικές δοκιμές που θεωρήθηκαν επιτυχημένες.

Στα τεστ της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι τα κομμάτια που προέρχονται από τρισδιάστατους εκτυπωτές μπορούν να δουλέψουν το ίδιο σωστά με τα κομμάτια που έχουν κατασκευαστεί από συμβατικές μεθόδους.

Μετά τις τελευταίες δοκιμές που έγιναν στις 22 Αυγούστου σε ένα κομμάτι κινητήρα του πυραύλου από τρισδιάστατο εκτυπωτή οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ικανή να μειώσει το κόστος παραγωγής και σχεδίασης κινητήρων. Πλέον, το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει η NASA είναι να κατασκευάσει τέτοια υλικά σε μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που θα τα κάνει να έχουν και μεγαλύτερη ισχύ.

Το εξάρτημα έγχυσης που χρησιμοποιήθηκε στα πρόσφατα τεστ κατασκευάστηκε από την Directed Manufacturing Inc. που εδρεύει στο Austin του Texas, ενώ η σχεδίαση έγινε από τη NASA. Το εξάρτημα κατασκευάστηκε με τη χρήση ακτίνων λέιζερ που έλιωσαν λεπτά φύλλα σκόνης από μεταλλικά στοιχεία.

Αυτό που κάνει τη νέα κατασκευή να ξεχωρίζει είναι ότι το νέο εξάρτημα είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στους κινητήρες RS-25, οι οποίοι τροφοδοτούν τον γιγαντιαίο πύραυλο Space Launch System.