Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ένα γήπεδο γκολφ χωρίς τα ένδοξα ηλεκτρικά οχήματα που τριγυρνούν στις πράσινες εκτάσεις. Όσο αργά και βαρετά κι αν είναι αυτά τα οχήματα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ωστόσο το GolfBoard θέλει να κάνει το golf ακόμα πιο ενδιαφέρον δίνοντας στους νεαρούς golfers «πατίνια» για να γυρνούν μόνοι τους στο γήπεδο.

Το ηλεκτρικό GolfBoard, που δημιουργήθηκε από μία ομάδα που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει σύστημα κίνησης 4 τροχών και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε τάση 36 volt. Το εν λόγω σύστημα επιτρέπει στο όχημα να κινείται σε βρεγμένο γρασίδι χωρίς να το καταστρέφει.

Το GolfBoard μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως 19 χλμ/ώρα, ενώ με μία φόρτιση ο χρήστης μπορεί να καλύψει έκταση τουλάχιστον 18 τρυπών. Ο έλεγχος του οχήματος γίνεται μέσω ενός Bluetooth χειριστηρίου.

Η συσκευή έχει μπει και στο Kickstarter και η δωρεά αξίας 3.350 δολαρίων προσφέρει ένα GolfBoard όταν αυτό πάρει το δρόμο της μαζικής παραγωγής.