Όσο καλά κι αν έπαιξε το επικοινωνιακό παιχνίδι η Sony στην E3, υπήρξαν πολλοί που δυσαρεστήθηκαν με το γεγονός ότι πλέον το online multiplayer στο PS4 θα είναι κλεισμένο πίσω από το φράχτη της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus.

Όσο, όμως, δυσάρεστο κι αν ακούγεται σε όσους συνήθισαν να απολαμβάνουν το online στο PS3 τους δωρεάν, η επένδυσή τους θα πιάσει τόπο, σύμφωνα με τον Fergal Gara, επικεφαλής της Sony Computer Entertainment UK.

Μιλώντας στο βρετανικό Official PlayStation Magazine, ο Gara ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε δύσκολα και μετά από πολύ καιρό συνομιλιών, αλλά τελικά αυτά τα έσοδα επιτρέπουν στη Sony να πουλήσει το PS4 σε μια λογική τιμή και παράλληλα να διατηρεί ένα ισχυρό online δίκτυο, που θα μπορεί να ικανοποιεί την κάθε ανάγκη των χρηστών του.

Ο Gara προσδιόρισε, επίσης, ότι η συνδρομή στο PS Plus θα επεκτείνεται και στις τρεις online κονσόλες της Sony (PS4, PS3 και PS Vita), προσφέροντας στο συνδρομητή διάφορα extras σε κάθε πλατφόρμα. Στο launch του PS4, μάλιστα, οι συνδρομητές του PS Plus θα αποκτήσουν το Driveclub δωρεάν, εκτός των άλλων.

Τέλος, ο Gara αποκάλυψε ότι το PS4 θα έχει, τελικά, ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά που δεν απέκτησε ποτέ το PS3: Το cross-game chat θα είναι μέρος της νέας κονσόλας, κάτι λογικό αν σκεφτούμε τα αναβαθμισμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά που υπόσχεται η εταιρία.

Πηγή: thegang.gr