Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, έχει ήδη χαρακτηριστεί σαν την πιο «γρήγορη» έκδοση μέχρι στιγμής, από την άλλη μεριά όμως, είναι γεμάτη σφάλματα λογισμικού που όμοια τους είχαμε να δούμε από την έκδοση Honeycomb. Με την κυκλοφορία του Android 4.2 Jelly Bean, η Google ενσωμάτωσε στο λειτουργικό της ένα ξεχωριστό σύστημα ασφαλείας που ελέγχει την πλατφόρμα για κακόβουλο και επιβλαβή κώδικα, που θα μπορούσε κάποιος να «κρύψει» στις διάφορες εφαρμογές που κυκλοφορούν στο Play Store και ο καθένας εγκαθιστά στην κινητή συσκευή του.
Το σύστημα ασφαλείας,σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου NC State (North Carolina State University), δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού μετά από συνεχείς δοκιμές κατάφερε να εντοπίσει μόλις το 15,32% των 1.260 «επιθέσεων» κακόβουλου λογισμικού, που το υπέβαλλαν οι ερευνητές. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν πολλές anti-virus εφαρμογές που σε παρόμοιες δοκιμασίες, καταφέρνουν να εντοπίσουν με ακρίβεια 51% έως και 100% τις malware απειλές. Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για το πείραμα, ήταν ένα Nexus 10 που κατάφερε να εντοπίσει τα 193 από τα συνολικά 1260 δείγματα malware.
Ο καθηγητής υπολογιστικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο NC State, Xuxian Jiang, δήλωσε «με την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας στο Android 4.2, η Google δείχνει έμπρακτα την δέσμευση της για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της σε θέματα ασφαλείας. Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησής μας, πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και πως έχει ακόμα πολλές δυνατότητες βελτίωσης».