Στα $679,96 εκατ. έφτασε η αξία της αγοράς των ΙΤ υπηρεσιών το 2009, σύμφωνα με την IDC, παρουσιάζοντας μείωση 13,1% σε σχέση με το 2008 (και πάντα σε δολάρια). Σε ευρώ, η μείωση ήταν της τάξης του 7,6%.

Μεγαλύτερος πάροχος ΙΤ υπηρεσιών παραμένει ο ΟΤΕ, ενώ σε βάθος πενταετίας η IDC αναμένει ότι η αγορά θα μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 0,8% σε ετήσια βάση.

Μετά τον OTE που κατέχει την πρώτη θέση, ακολουθούν η Intracom, η IBM, η SingularLogic και η UniSystems.

Ο τομέας της ολοκλήρωσης των συστημάτων (systems integration) αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο κομμάτι των υπηρεσιών με ποσοστό 20,7%, ακολουθούμενος από την υποστήριξη και εγκατάσταση hardware και software.

Όσον αφορά στους κάθετους κλάδους που απορρόφησαν τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε ΙΤ υπηρεσίες, πρώτος έρχεται ο χρηματοοικονομικός, δεύτερος ο δημόσιος τομέας, στην τρίτη θέση είναι οι τηλεπικοινωνίες και στην τέταρτη η βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα πάντα με την IDC, η πτώση στην ελληνική αγορά ΙΤ υπηρεσιών θα συνεχιστεί και το 2010 (7,6% σε δολάρια), ενώ σε βάθος πενταετίας η αγορά θα μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 0,8% (επίσης σε δολάρια) σε ετήσια βάση. Εκτιμάται ότι το 2014 η αξία της ελληνικής αγοράς ΙΤ υπηρεσιών θα φτάνει τα $651,78 εκατ., αλλά ως είθισται σ’ αυτές τις μελέτες, τα νούμερα μεταβάλλονται διαρκώς…

Πηγή: www.neo2.gr