Μέχρι σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας μας έχει επιτρέψει να μιμούμαστε αρκετά πλάσματα στη φύση. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους jetpacks για εμπορική χρήση.

Ωστόσο, δεν είχαμε δει κάποια συσκευή που να αφήνει τον χρήστη να μιμείται τις κινήσεις του αγαπημένου δελφινιού.Γι’ αυτό, στα νερά του Κατάρ δοκιμάζεται το Flyboard, το jetpack που δημιούργησε πέρυσι ο πρωταθλητής του jetski Franky Zapata.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το Flyboard είναι ότι ο καθένας μπορεί να το συνηθίσει και να μάθει να το χειρίζεται μέσα σε μία ή δύο ώρες. Αυτό απέδειξε και ο συντάκτης της Daily Mail, Robert Hardman, ο οποίος «ανέβηκε» στο Flyboard και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες… του «πήρε τον αέρα».

«Με το Flyboard μπορεί κάποιος να κινηθεί μέσα στο νερό με τον ίδιο τρόπο που κινούνται τα δελφίνια», έχει δηλώσει Φράνκι Ζαπάτα, ο οποίος μάλιστα άνοιξε ένα μικρό εργοστάσιο για Flyboards κοντά στο σπίτι του στη Μασσαλία. Το Flyboard έχει ισχύ 100 ίππων και μπορεί να «εκτοξεύσει» κυριολεκτικά κάποιον μέσα από το νερό δέκα μέτρα ύψος.