Το ερευνητικό ίδρυμα που έφερε το φαξ και το GPS στη ζωή μας, επανήλθε με άλλη μια εφεύρεση που υπόσχεται να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.
Ο λόγος για το μπουκάλι κέτσαπ που αφήνει ακόμα και την τελευταία σταγόνα προϊόντος να γλιστρήσει στο πιάτο μας εύκολα και γρήγορα.
Εφευρέτης του πρωτοποριακού μπουκαλιού, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία τροφίμων, είναι ο δρ. Kripa Varanasi, καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα νέο υλικό επικάλυψης, κατάλληλο για συσκευασίες τροφίμων, το οποίο έχει «την ολισθηρότητα του υγρού και την ακαμψία του στερεού».
Με άλλα λόγια, η ειδική επίστρωση στο εσωτερικό του μπουκαλιού επιτρέπει στο κέτσαπ να γλιστρά πανεύκολα. Το μπουκάλι είναι ιδανικό και για άλλα προϊόντα όπως μέλι, μαγιονέζα, μουστάρδα, σάλτσες κλπ.
Το ΜΙΤ έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο αρκετά videos με τη νέα συσκευασία, τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.
Η προσοχή που κερδίζει το αναβαθμισμένο μπουκάλι κέτσαπ διασκεδάζει και εκπλήσσει τον δρ. Varanasi, ο οποίος κατά βάση ασχολείται με μεγάλα ενεργειακά έργα και αναπτύσσει επιφάνειες που «απωθούν» το χιόνι από τα αεροπλάνα και τις ανεμογεννήτριες ή τη σκόνη από τα φωτοβολταϊκά πάνελ.
Εκτός αυτού ο καθηγητής προσπαθεί να αναπτύξει επιφάνειες που επιτρέπουν στο νερό και το πετρέλαιο να κυλά στους αγωγούς με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και επεξεργάζεται σχέδια για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ψύξη πυρηνικών αντιδραστήρων.
Πηγή: econews.gr