Δύσκολο προδιαγράφεται το μέλλον για τη Nokia καθώς όπως υποστηρίζουν ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών η σειρά smartphone με την ονομασία Lumia δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Όπως σημείωσα τέσσερις πάροχοι που δραστηριοποιούνται στη γηραιά ήπειρο τα Lumia δεν είναι ικανά να ανταγωνιστούν τα πλεονεκτήματα που τα Galaxy και το iPhone προσφέρουν. Επιπλέον για την εξήγηση των χαμηλών πωλήσεων, σημειώνεται η υψηλή τιμή και η έλλειψη προώθησης από μέρους της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε κατάστημα του Παρισιού, η σειρά των Lumia δεν βρισκόταν σε κάποια περίοπτη θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Αυτό σε συνδυασμό με τη φτωχή πληροφόρηση του κοινού αναφορικά με τη σειρά smartphone της Nokia είναι πιθανότατα ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Όπως δήλωσε ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος κανένας πελάτης δεν μπαίνει σε κατάστημα ζητώντας κινητό με λειτουργικό Windows, ενώ άλλοι επιτίθενται στην ίδια τη Microsoft αναφέροντας ότι δεν παρέχει ρευστό για την ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ.