proho.gr
Ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, δήλωσε ότι όλο και περισσότερες εφαρμογές έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται για τον αισθητήρα κίνησης, ο οποίος αρχικά έκανε το ντεμπούτο του ως ένα gaming περιφερειακό και ως απάντηση του Xbox 360 στο Nintendo Wii και το PlayStarion Move.

Το Xbox και το Kinect είναι ένα από τα πολύ επιτυχημένα τμήματα της Microsoft, με το Kinect να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τους τελευταίους μήνες, η Microsoft το έχει τοποθετήσει ως ένα κομβικό σημείο για την ψυχαγωγία, που επιτρέπει τον έλεγχο των media μέσω φωνητικών και κινητικών εντολών. Τώρα, η εταιρεία θέλει το Kinect να είναι το κέντρο των πάντων.

Η Microsoft πραγματοποίησε μία επίδειξη των διαδραστικών δυνατοτήτων του. Η εταιρεία είναι επίσης εν μέσω ενός μετασχηματισμού του  Kinect για την πλατφόρμα των Windows Phones για smartphones και των Windows 8 για προσωπικούς υπολογιστές και ταμπλέτες.

Η Microsoft δήλωσε ότι το επόμενο ορόσημο για τα Windows 8 θα είναι το Φεβρουάριο, με τα εγκαίνια του Windows Store για εφαρμογές, καθώς και ότι το Kinect θα λειτουργεί με τα Windows μέχρι τον Φλεβάρη.