proho.gr

Η Microsoft ενημέρωσε την app, OneNote του iOS, για υποστήριξη σε iPad. Η νέα έκδοση, OneNote 1.3, λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή με iOS 4.3 και πάνω, συμπεριλαμβανομένων των iPad και iPad 2.

Δεν πρόκειται όμως, για μία απλή υποστήριξη συσκευής, αλλά η εφαρμογή για το iPad, εκμεταλλεύεται πλήρως την μεγαλύτερη οθόνη της ταμπλέτας, με μεγαλύτερες σελίδες που μπορούν να φιλοξενήσουν καλύτερα πράγματα, όπως χάρτες, μια πλαϊνή μπάρα μενού, και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά ειδικά για την έκδοση iPad. Εκτός από την υποστήριξη iPad, το OneNote 1.3 προσθέτει περισσότερες γλώσσες, περιβάλλον χρήσης καρτελών και δυνατότητα συγχρονισμού των σημειώσεων μόνο μέσω Wi-Fi.

Το OneNote αποτελεί μία εφαρμογή διατήρησης σημειώσεων με αρκετά πρόσθετα της Microsoft. Αρχικά, προσφερόταν με το Microsoft Office 2003, και ήταν η πρώτη που πέρασε στο iPhone τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Είναι μέρος της οικογένειας προγραμμάτων του Office της Microsoft, αν και είναι το μόνο πρόγραμμα διαθέσιμο σε iOS μέχρι τώρα. To OneNote χρησιμοποιεί την cloud υπηρεσία της Microsoft, SkyDrive, επιτρέποντας τον αυτόματο συγχρονισμό σημειώσεων σε όλες τις συσκευές σας.

Αν και η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad, υπάρχει ένα όριο 500 σημειώσεων. Για απεριόριστη χρήση, ανά συσκευή, το κόστος ανέρχεται στα 4,99 δολάρια, για τα iPhone και iPod, ενώ για το iPad αγγίζει τα 14,99 δολάρια. Αν έχετε περισσότερες από 500 σημειώσεις στο SkyDrive, μπορείτε να τις δείτε στις συσκευές iOS σας με τη δωρεάν εφαρμογή, ωστόσο δεν θα μπορείτε να τις επεξεργαστείτε ή να δημιουργήσετε νέες.