Στα ύψη εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Twitter που έφτασαν τα 100.000.000, εκ των οποίων οι μισοί συνδέονται στο δίκτυο τουλάχιστον μια φορά τη μέρα

Οι χρήστες που συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα αυξήθηκαν κατά 82% το 2011, ενώ σημαντική ανάπτυξη σημειώνει η πρόσβαση στο δίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Καθημερινά οι χρήστες στέλνουν κατά μέσο όρο 230 εκατ. μηνύματα, τα γνωστά ως tweets, τα οποία παρουσίασαν  αύξηση 110% από την αρχή του έτους.

Περίπου το 40% των ενεργών χρηστών δεν στέλνουν οι ίδιοι μηνύματα, αλλά απλώς παρακολουθούν άλλους χρήστες. Πριν λίγες μέρες, το Twitter έκανε ρεκόρ, με αφορμή την είδηση για την εγκυμοσύνη της Μπιγιονσέ, όταν στέλνονταν 8.900 μηνύματα κάθε δευτερόλεπτο.

Το δίκτυο σχεδιάζει να αυξήσει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε αυτό, ενώ προτίθεται να παραμείνει ανεξάρτητο και δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κοστόλο.

Το Twitter άντλησε 400 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές φέτος το καλοκαίρι, γεγονός που του επιτρέπει να έχει κεφαλαιακή άνεση, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει στο χρηματιστήριο.

Η συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εκτιμάται ότι έχει συνολικά 200 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, έναντι σχεδόν 750 εκατ. του Facebook.