Η Blizzard Entertainment αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo runestone system του Diablo III, το οποίο θα δίνει την ικανότητα στους παίκτες να προσαρμόζουν τα αποτελέσματα -ακόμα και την εμφάνιση- των δεξιοτήτων τους.

Θα υπάρχουν πέντε είδη πολύτιμων λίθων -crimson, indigo, obsidian, golden, και alabaster. Κάθε είδος αλλάζει το κάθε skill που επισυνάπτεται με διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, τα αποτελέσματα κάθε runestone μπορεί να διαφέρουν από ικανότητα σε ικανότητα. Παραδείγματος χάριν, η crimson runestone αλλάζει το damage του Acid Cloud (Witch Doctor) από σταθερό σε άμεσο αποτέλεσμα, ενώ όμως προσθέτει area of effect damage στο Whirlwind (Barbarian).

Μιας και ο τίτλος θα έχει πάνω από 100 διαφορετικά skills, αυτό σημαίνει πάνω από 500 δυνατούς συνδυασμούς. Επιπλέον, αν αναλογιστούμε ότι η κάθε μια από τις πέντε runestones θα είναι διαθέσιμη σε πολλά διαφορετικά επίπεδα δύναμης, ο αριθμός αυτός εκτινάσσεται στις μερικές χιλιάδες.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου κεφαλαίου της σειράς Diablo δεν έχει γίνει γνωστή. Η εταιρία, όμως, έχει επισημάνει πολλές φορές ότι δουλεύει πυρετωδώς, ώστε ο τίτλος να βρίσκεται στα χέρια των παικτών εντός του έτους που διανύουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: gameover