Τα σημαντικότερα νέα για τον τεχνολογικό κόσμο σήμερα είναι η επίσημη ανακοίνωση της κυκλοφορίας φορητών υπολογιστών εξολοκλήρου με λειτουργικό Chrome. Ωστόσο σήμερα μία άλλη πολύ σημαντική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα επικοινωνίας ταμπλέτες Android. Αυτή η εταιρεία όμως δεν είναι κάποια πολύ συνηθισμένη, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα και πρόκειται για την iRobot Corporation. Προϊόντα της όπως τα Scooba και Roomba, ρομποτική σκούπα και πλυντήριο αντίστοιχα,που μπορεί να μην τα έχουμε ακούσει στη χώρα μας, στην Αμερική όμως έχουν επανδρώσει κάτι περισσότερο από 6000000 νοικοκυριά.

Στη νέα σειρά ρομπότ, με την ονομασία Ava, που πρωτοπαρουσίασαν στην Ηλεκτρονική Έκθεση φέτος τον Γενάρη, η iRobot είχε χρησιμοποιήσει ένα iPad για να επιδείξει τις διάφορες λειτουργίες του και την αλληλεπίδραση με αυτό. Σήμερα όμως προχώρησε στην αποκάλυψη ενός μοντέλου με τη χρήση της Motorola Xoom ταμπλέτας, που χρησιμοποιεί Android, στη θέση του iPad. Μάλιστα κατά την επίδειξη, γνωστοποίησαν ότι θα συνεργαστούν τελικά με την Google, για να αναπτύξουν μαζί διάφορες εφαρμογές για αυτή τη σειρά ρομπότ.

Ο διευθυντής της iRobot δήλωσε ότι το Ava είναι το πρώτο robot που είναι έτοιμο να χρησιμοποιεί διάφορες εφαρμογές και ότι πρόκειται να φέρει πραγματική επανάσταση στην επικοινωνία στην μετάδοση πληροφοριών, καθώς και στο τρόπο ζωής της καθημερινότητας μας. Τα κινητά και οι ταμπλέτες αντιγράφουν τις αισθήσεις της όρασης, ακοής και τον λόγο, χάρη στους διάφορες αισθητήρες τους. Η δύναμη της σκέψης όμως, μέσω χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης επεξεργαστών, να μεταφράζεται μέσω κάποιου λογισμικού είναι το σημείο και η ανάγκη όπου θα χρησιμοποιηθεί το λογισμικό android, για να ενώσει ακριβώς όλα τα παραπάνω σε μία συσκευή, σε ένα ρομπότ.