Εμφύλιες διαμάχες φαίνεται πως έχουν ξεσπάσει μεταξύ της ομάδας hacker Anonymous, που έχει μονοπωλήσει το τελευταίο διάστημα τις ειδήσεις γύρω από ηλεκτρονικές επιθέσεις. Ένας επαναστατικός πυρήνας κατέλαβε δύο από τα sites που χρησιμοποιούνται για το συντονισμό των μελών.

Η είδηση αυτή ακολουθεί μία εικασία πως ένα group που αποκόπηκε από τους Anonymous είναι υπεύθυνο για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον της Sony.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο AnonOps.in, μέρος του δικτύου AnonOps των Anonymous, οι administrators κατηγόρησαν έναν πρώην συνεργάτη τους πως οργάνωσε ένα πραξικόπημα.

Ο συνεργάτης αυτός, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ryan, κατηγορείται πως έκλεψε τις διευθύνσεις iP και τα password χρηστών σε δύο από τα site του δικτύου, τα AnonOps.net και AnonOps.ru, πριν εξαπολύσει μια Denial of Service (DoS) επίθεση εναντίον τους.

Τα site αυτά χρησιμοποιούνταν από τους Anonymous για υπηρεσίες επικοινωνίας, όπως το IRC chat, που ήταν το κλειδί για το συντονισμό των κινήσεών τους σε οργανωμένες επιχειρήσεις, όπως η Operation Payback (που στόχευσε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και ομάδες ενάντια της πειρατείας). Τα site αυτά επίσης ήταν κλειδιά στην οργάνωση της δράσης των Anonymous στις πρόσφατες αναταραχές στην Τυνισία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Οι πρώην administrators «shitstorm», «Nerdo», «owen», «blergh» και «Power2All» δηλώνουν πως λυπούνται πολύ για όλο αυτό το δράμα, και προειδοποιούν τα μέλη των Anonymous να αποφύγουν τα AnonOps.net και AnonOps.ru.

πηγή: pcsteps