Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση από σήμερα της δοκιμαστικής έκδοσης του Microsoft Office 365, της νέας υπηρεσίας της εταιρίας στο «υπολογιστικό νέφος» (cloud), η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Η έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη σε 38 χώρες και σε 17 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας.

Η διάθεση της beta έκδοσης του Office 365, για περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, ξεκίνησε το περασμένο έτος, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online.

Από την έναρξη της διάθεσης του Office 365, σύμφωνα με την Microsoft, περισσότεροι από 100.000 πελάτες, από ανεξάρτητους επαγγελματίες μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά τη νέα αυτή υπηρεσία, ενώ το 70% είναι μικρές επιχειρήσεις.

Οι πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την beta του Office 365, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίσουν τη χρήση του προϊόντος, όταν θα διατεθεί η τελική έκδοση εντός του 2011, αξιοποιώντας τους λογαριασμούς που ήδη έχουν από τη δοκιμαστική περίοδο.

Επιπλέον, η Microsoft παρουσίασε σήμερα τη νέα υπηρεσία «Office 365 Marketplace», η οποία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν ευκολότερα εφαρμογές και υπηρεσίες των συνεργατών της εταιρίας για το Office 365.