Με το νου και τα συναισθήματά τους θα μπορούν οι θεατές να καθορίζουν το φινάλε μιας ταινίας ελέγχοντας με τη δύναμη της σκέψης σε κομβικά σημεία την εξέλιξη του σεναρίου.

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει η τεχνολογία Myndplay που ανιχνεύει, μέσω ενός ειδικού «κράνους» με ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, τα εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με τις διάφορες νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις του θεατή κατά την παρακολούθηση της ταινίας. Ανάλογα με την «ανάγνωση» των εγκεφαλικών σημάτων, η ταινία παίρνει διαφορετική τροπή και το ανάλογο φινάλε.

Έτσι, οι θεατές δεν παραμένουν ουδέτεροι αλλά με τον τρόπο τους μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές του έργου ‘η μάλλον… σεναριογράφους και «καθοδηγούν» τα πράγματα ανάλογα με τις διαθέσεις τους, με βάση τις μετρήσεις που συνεχώς κάνουν οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες.

«Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ένα επίπεδο διαδραστικότητας στο βίντεο, που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ως τώρα. Ο θεατής διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αν ο καλός ή ο κακός θα νικήσει και αν ο ήρωας στο τέλος θα επικρατήσει», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αζάμ, διευθύνων σύμβουλος της Myndplay.

Η νέα τεχνική προσφέρει μια εμπειρία που συνιστά «διασταύρωση» παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας και βιντεοπαιχνιδιού. Ήδη πέντε σύντομα διαδραστικά φιλμ είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση-παίξιμο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για όσους έχουν το αναγκαίο «κράνος» και το δωρεάν λογισμικό Myndplay. 

Δείτε το βίντεο