Το νέο Apple iPad 2 θα είναι ελαφρύτερο, ταχύτερο σε CPU και GPU και θα έχει τουλάχιστον μία κάμερα για FaceTime.

Υπάρχουν φήμες και για δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του iPad 2 αλλά με περιορισμένες δυνατότητες όπως συμβαίνει στο iPod touch. Η Apple έχει καταφέρει να μειώσει το βάρος εξαιτίας της νέας οθόνης αλλά και του νέου σχεδιασμού του iPad 2 ενώ η CPU και η GPU θα είναι σημαντικά ταχύτερες όπως ακριβώς συνέβη με το άλμα από το iPhone στο iPhone 4.

Η οθόνη αν και βελτιωμένη στα σημεία θα συνεχίζει να έχει την ίδια ανάλυση των 1024 x 768 pixels, φήμες αναφέρουν ότι η ποιότητα απεικόνισης θα είναι ανώτερη με την προώθηση της LCD μερικά layers πιο πάνω από τα υπόλοιπα στρώματα που αφορούν την προστασία και τον χειρισμό των capacitive ηλεκτρονικών.

Με το iOS 4.3 να φημολογείται έτοιμο προς διάθεση σε μερικές ημέρες και το iPad 2 περίπου ένα μήνα μακρυά από την ανακοίνωση του, η Apple είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να προσφέρει δυνατότητες και χαρακτηριστικά εδώ και τώρα. Αν το hardware του iPad 2 είναι τόσο ισχυρό όσο υποστηρίζει η αναλογία της μετάβασης από το iPhone στο iPhone 4, η Apple θα καταφέρει να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις gaming δυνατότητες του iPad 2 αλλά και να χρησιμοποιήσει το tablet σε πιο σοβαρές και βιομηχανοποιημένες καταστάσεις εκτός σαλονιού και κρεβατοκάμαρας. Το iOS 4.3 είναι ώριμο πλέον και απομένει μόνο το hardware για να υποστηρίζει τις νέες δυνατότητες.

Πηγή: pestaola.gr