Το 2025 έρχεται με μια ανανέωση στον ψηφιακό μας κόσμο, καθώς οκτώ νέα emoji θα εμπλουτίσουν την επικοινωνία μας μέσω smartphones.

Ανάμεσά τους, ένα εξαντλημένο πρόσωπο, που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανησυχίες μας, καθώς και ένα δέντρο χωρίς φύλλα, που προάγει την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, ένα λαχανικό με ρίζα, μια άρπα, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα φτυάρι, μια μοβ πιτσιλιά και μια σημαία για το απομακρυσμένο νησί στη Μάγχη που ονομάζεται Sark. Προσθήκες που υπόσχονται να φέρουν περισσότερη ποικιλία και συναισθηματική έκφραση στα μηνύματά μας.

Emojis
Φωτογραφία @Emojipedia

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, η Emojipedia, ένας γνωστός ιστότοπος για την αναφορά emoji, είχε δημοσιεύσει δείγματα πριν από λίγους μήνες. Πρόσφατα, η κοινοπραξία Unicode, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση υπεύθυνη για τα παγκόσμια πρότυπα και τις νέες κυκλοφορίες emoji, έδωσε την έγκρισή της για τη νέα σειρά.

Οι χρήστες smartphone μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα νέα emojis σε «διάφορες ψηφιακές συσκευές τους επόμενους μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025», δήλωσε η Emojipedia.

Το εξαντλημένο πρόσωπο emoji είχε την τιμή να κερδίσει το «πιο αναμενόμενο» emoji στα World Emoji Awards λαμβάνοντας πάνω από το 60% των ψήφων. Η μοβ πιτσιλιά και το φτυάρι ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, το δέντρο χωρίς φύλλα έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ξηρασία και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον Brian Baihaki, ο οποίος το υπέβαλε στην κοινοπραξία Unicode.

«Η ξηρασία είναι ένα φυσικό μέρος του κλιματικού κύκλου, εδώ και εκατομμύρια χρόνια τα δέντρα έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις σκληρές συνθήκες», έγραψε ο Baihaki. «Αλλά το κλίμα αλλάζει, η ξηρασία γίνεται πιο συχνή, σοβαρή και εξαπλώνεται ακόμη και σε άλλα μέρη σε σύντομο χρονικό διάστημα».