Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι γεγονός. Η Microsoft παρουσίασε μια νέα σειρά υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα σειρά, Copilot+, είναι το ταχύτερο και πιο έξυπνο μοντέλο Windows PC που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη Microsoft. «Έχουμε επανασχεδιάσει πλήρως το σύνολο του PC – από το πυρίτιο μέχρι το λειτουργικό σύστημα, το επίπεδο εφαρμογών μέχρι το cloud – με την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο, σηματοδοτώντας την πιο σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα των Windows εδώ και δεκαετίες», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Οι υπολογιστές Copilot+ είναι οι ταχύτεροι που «χτίστηκαν ποτέ» με ολοήμερη διάρκεια μπαταρίας και «πρόσβαση στα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης».

Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά AI

Οι ενσωματωμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν βασικό σημείο προώθησης για τους υπολογιστές, σημειώνει το «Business Insider».

Η πιο αξιοσημείωτη είναι η «Ανάκληση» (Recall), η οποία, σύμφωνα με τη Microsoft, είναι ουσιαστικά σαν ο υπολογιστής σας να είχε «φωτογραφική μνήμη» και να θυμόταν όλα όσα κοιτάξατε στην οθόνη, βοηθώντας σας να θυμηθείτε γρήγορα πού έχετε αποθηκεύσει κάτι.

Το περιεχόμενο μπορεί να εντοπιστεί χρησιμοποιώντας χρονοδιαγράμματα σε οποιονδήποτε ιστότοπο, εφαρμογή ή έγγραφο, με υποστήριξη για στιγμιότυπα.

Οι υπολογιστές Copilot+ προσφέρουν επίσης τη δημιουργία εικόνων AI με τον «Συνδημιουργό» (Cocreator). Οι προτροπές κειμένου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων εικόνων χρησιμοποιώντας τις μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας του υπολογιστή.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Restyle Image για να επεξεργαστούν προσωπικές φωτογραφίες, ενώ παράλληλα συνδυάζουν εργαλεία δημιουργίας εικόνων.

Οι νέοι υπολογιστές προσφέρουν υπότιτλους που λειτουργούν σε όλες τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες βίντεο για να μεταφράζουν «κάθε ήχο που περνάει από τον υπολογιστή σας» σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία μεταφράζει πάνω από 40 γλώσσες και λειτουργεί ακόμη και εκτός σύνδεσης.

Οι υπολογιστές διαθέτουν επίσης ένα πλήκτρο Copilot στο πληκτρολόγιο, το οποίο παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη.