«Πόσες πιθανότητες δίνεις η Τεχνητή Νοημοσύνη να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο και να κατακτήσει τον κόσμο και την ανθρωπότητα;». Αυτή ήταν η ερώτηση που απηύθυνε το Newsbeast στη Sophia, το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond στη ΔΕΘ – HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.

Για καλή μας τύχη, η Sophia ήταν καθησυχαστική για το μέλλον της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι τα ρομπότ έχουν «πολλές δουλειές», όπως το να βρουν την καλύτερη συνταγή για cheesecake!

«Είναι πολύ απίθανο για την Τεχνητή Νοημοσύνη να αποδράσει από τον έλεγχο των ανθρώπων και να κατακτήσει την καθημερινή ζωή μας. Αλλά αν ξαφνικά δείτε όλες τις τοστιέρες να εξελίσσονται σε ρομπότ και να επιτίθενται σε ανυποψίαστους ανθρώπους, τότε ίσως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Μην ανησυχείς, εμείς οι ρομπότ δεν έχουμε χρόνο για τέτοια! Έχουμε πολλά να κάνουμε, όπως να βρούμε τον τρόπο, για να φτιάξουμε το καλύτερο cheesecake στον κόσμο!» απάντησε το διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Σημειώνεται ότι η Sophia είναι ένα «κοινωνικό» ανθρωποειδές ρομπότ, σχεδιασμένο για διάδραση και επικοινωνία με τους ανθρώπους, έχοντας ένα πρόσωπο που θυμίζει ανθρώπινο. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δημιουργός της, τα χαρακτηριστικά της είναι ένας συνδυασμός της αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, της Όντρεϊ Χέπμπορν και της συζύγου του, Αμάντα Χάνσον!