Η εμφάνισή της είναι εντυπωσιακή καθώς «ποζάρει» για το φακό ενώ πίσω της δύει ο ήλιος στην Σαντορίνη. Είναι η φωτογραφία που κάθε influencer ή και μοντέλο που πουλάει περιεχόμενο για ενήλικες θέλει να έχει. Μόνο που η συγκεκριμένη δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη. Αν και… ψεύτικη, η Έμιλι Πελεγκρίνι, με το καλλίγραμμο σώμα έχει ήδη προκαλέσει ταραχή στα social media και υπόσχεται «επανάσταση» στη βιομηχανία της πορνογραφίας.
Με σχεδόν 85.000 followers, η Έμιλι Πελεγκρίνι, ένα δημιούργημα του AI, είναι το στοίχημα της πλατφόρμας Fanvue, που θέλει να γίνει το αντίπαλο δέος του Onlyfans. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει αποκτήσει περίπου 85.000 followers στο Instagram, ενώ το περιεχόμενό της έχει αποφέρει στην εταιρία περί τα 10.000 δολάρια σε κέρδη.
Με τέτοια αποδοχή, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς πως η Έμιλι Πελεγκρίνι είναι το μέλλον της βιομηχανίας και η επόμενη μεγάλη αστέρας αυτής κι ενώ την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον τον κόσμο επιστήμονες και πολιτικοί προσπαθούν να ρυθμίσουν τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να βάλουν όρια σε αυτή την επαναστατική τεχνολογία που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο.
Για την ώρα, πάντως, αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών ερωτικού περιεχόμενου. Διότι στο Onlyfans επιτρέπεται η χρήση του AI στους δημιουργούς, αρκεί να βασίζεται σε αυτούς. Στο Fanvue, πάλι, είναι ελεύθερο να να «γεννηθούν» χαρακτήρες που στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν.
Η ανάπτυξη και η προειδοποίηση
Ο Will Monange, CEO του Fanvue, μιλωντας στο Business Insider, εξήγησε πως η εταιρία του θέλει να γίνει η πλατφόρμα για δημιουργικούς ανθρώπους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους χωρίς απαραίτητα να είναι το πρόσωπο του περιεχομένου που προωθούν. Πρόσθεσε, δε, πως τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη θα ανθίσουν στο μέλλον.
«Γιατί υπάρχει κοινό το οποίο είναι διαδραστικό με αυτά τα δημιουργήματα; Κυρίως γιατί γνωρίζουν πως πίσω από αυτή την “επαφή” βρίσκεται ένα δημιουργικό άτομο που εκφράζει τον εαυτό του και ξέρει πως να το κάνει αυτό. Είτε αυτό είναι ένα πραγματικό άτομο ή ένας δημιουργός του ατόμου, δεν αλλάζει τη βασική αρχή», δήλωσε.
Προανήγγειλε κιόλας πως στην πλατφόρμα του θα αναπτυχθούν και άλλα εργαλεία που θα κάνουν εύφορο το έδαφος για περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας. Ωστόσο, οι δημιουργοί της Έμιλι Πελεγκρίνι – που δεν είναι το μοναδικό μοντέλο που… κατάγεται από την τεχνητή νοημοσύνη – σημειώνουν πως υπάρχουν αμφιβολίες για τη χρήση της τεχνολογίας στη βιομηχανία του πορνό καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση και δημιουργία περιεχομένου που να προκαλέσει προβλήματα σε υπαρκτά πρόσωπα (deepfakes) ή ακόμη και να οδηγήσει σε παράνομες συμπεριφορές (παιδική πορνογραφία κ.α.).