Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση στο κρίσιμο ματς των Ολυμπιακών Αγώνων και έχασε 12-8 από την Ιταλία, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια του Β΄ ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα χρειαστεί να νικήσει την Κυριακή (4/8, 21:05) τη Γαλλία και να ελπίζει ότι θα επιβιώσει σε κάποια διπλή ή τριπλή ισοβαθμία, ώστε να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο μαρκάρισμα της Βαλέρια Παλμιέρι, η οποία είχε δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι στα πρώτα 2΄40΄΄. Όταν η μεγαλόσωμη φουνταριστή αποσύρθηκε, η κατάσταση βελτιώθηκε και η εθνική ισοφάρισε 3-3, όμως το σουτ της Μπιανκόνι στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου έδωσε ξανά προβάδισμα στη “σετερόζα”, που έκτοτε δεν το ξαναέχασε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δύο ευκαιρίες στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά απέτυχε να ισοφαρίσει, ενώ στα ίσια δεν μπορούσε καν να φτάσει σε θέση βολής. Η Ιταλία, αντίθετα, αξιοποίησε τις δικές της ευκαιρίες, είχε 2/2 με παίκτρια παραπάνω και ξέφυγε 6-3, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία της στη δεύτερη περίοδο.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο την Ιωάννα Σταματοπούλου, σταμάτησε εντυπωσιακά την Μπιανκόνι σε κόντρα και η Βάσω Πλευρίτου έδωσε “ανάσα” στην εθνική, σκοράροντας μετά από περίπου έντεκα λεπτά. Όμως η Μπετίνι απάντησε άμεσα και οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου συνέχισαν να έχουν κάκιστες επιλογές στην επίθεση και βρέθηκαν στο -4 (4-8), από γκολ της Μαρλέτα. Χωρίς καμία ψυχολογία, η εθνική δεν κατάφερε να ξαναμπεί ποτέ στο ματς και μάλιστα έχασε με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 3-4, 0-2, 2-2, 3-4

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι

Πηγή: ΑΠΕ