Από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν λείπουν οι μεγάλοι και εγνωσμένης αξίας αθλητές που είτε έχουν μονοπωλήσει μετάλλια και διακρίσεις στις προηγούμενες διοργανώσεις, είτε μπαίνουν ως νέα αστέρια στο διεθνές στερέωμα.

Ας δούμε 10 σπουδαία ονόματα που αξίζουν την προσοχή μας:

Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ), Γυμναστική

Οκτώ χρόνια μετά το καταπληκτικό ντεμπούτο της στο Ρίο το 2016, όταν κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, η μικρόσωμη 26χρονη αμερικανίδα γυμνάστρια πηγαίνει στους τρίτους Αγώνες της. Η παρουσία της στο Τόκιο το 2020, ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, αφού κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Σκάι Μπράουν (Ηνωμένο Βασίλειο), Skateboarding

Από τις μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο Παρίσι, το 16χρονο κορίτσι-θαύμα του νεοεμφανιζόμενου αγωνίσματος, έχει κατακτήσει ήδη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στοχεύει φυσικά στο χρυσό.

Αχμέντ Χαφνάουι (Τυνησία), Κολύμβηση

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο μοναδικός Τυνήσιος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο 2020, σαρώνοντας τον ανταγωνισμό στα 400 μ. ελεύθερο, εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Εχει κατακτήσει χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τόσο στο συγκεκριμένο αγώνισμα όσο και στα 1500μ. ελεύθερο.

Νταΐκι Χασιμότο (Ιαπωνία), Γυμναστική

Φαινόμενο στο αγώνισμα ο 23 ετών Ιάπωνας, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο σύνθετο ατομικό ανδρών και στο μονόζυγο, καθώς και ένα ασημένιο στο ομαδικό ανδρών. Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γυμναστικής, έχει κατακτήσει ένα χρυσό, πέντε ασημένια και ένα χάλκινο.

Ρόρι ΜακΙλρόι (B. Ιρλανδία), Γκολφ

H παρουσία του Βορειοϊρλανδού έχει εκτοξευτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς έχει περάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης υποσκελίζοντας τον θρύλο Τάιγκερ Γουντς ενώ έχει κερδίσει κορυφαίους αγώνες, όπως το Ryder Cup. Ενα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θα είναι ασφαλώς ορόσημο στην καριέρα του 35χρονου γκόλφερ.

Όσμαρ Ολβέρα (Μεξικό), Καταδύσεις

Μόλις στις 4 Ιουνίου έκλεισε τα 20 χρόνια το νέο παγκόσμιο αστέρι του αθλήματος και μικρότερο σε ηλικία μέλος της ομάδας καταδύσεων του Μεξικού πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, ο οποίος έχει «συστηθεί» με δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα πέρυσι, από βατήρα 1μ και 3μ.

Γουέντι Ρενάρ (Γαλλία), Ποδόσφαιρο

Η μόνιμη αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, δεν έχει καταφέρει να φέρει με την ομάδα της παγκόσμια διάκριση, κάτι που οφείλεται εν μέρει στην κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα 33 της, δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να κατακτήσει -ίσως- τον σπουδαιότερο από τους πολλούς τίτλους της, ούσα μία από τις πιο επιδραστικές ποδοσφαιρίστριες της εποχής της. 

Σα’Κάρι Ρίτσαρτσον (ΗΠΑ), Στίβος

Έχοντας χάσει τη συμμετοχή στο Τόκιο 2020 λόγω αποβολής μετά από θετικό ντόπινγκ τεστ, η εμβληματική σπρίντερ, επιστρέφει ως ένα από τα κορυφαία ονόματα της ομάδας των ΗΠΑ.

Αλεξ Γι (Ηνωμένο Βασίλειο), Τρίαθλο

Μετά την κυριαρχία των αδερφών Μπράουνλι, ο άγγλος «σούπερμαν» ξέσπασε με τις εμφανίσεις του στο Τόκιο 2020, παίρνοντας δύο μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού στη μικτή σκυταλοδρομία και κατεβαίνει στους Αγώνες με μοναδικό στόχο το χρυσό.

Ζενγκ Τσινγουέν (Κίνα), Τένις

Nούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, η κινέζα βρίσκεται σταθερά στο Top10 και -ασφαλώς- στην κορυφή του Ολυμπιακού ταμπλό. Θα δώσει μάχες με στόχο την κορυφή και δεν αποκλείεται να βρει στον δρόμο της τη Μαρία Σάκκαρη