Η Γαλλία μπορεί να μετράει με χαρά αντίστροφα το χρόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, όμως οι κάτοικοι στο Παρίσι είναι δυσαρεστημένοι και αρκετοί ζητούν μέσω του TikTok να ακυρωθούν οι αφίξεις των τουριστών στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

«Αυτό είναι ένα βίντεο για όποιον έρχεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μην έρθετε, δεν θέλουμε τους Αγώνες, είναι σκέτη κόλαση», είναι μια χαρακτηριστική ανάρτηση και το μήνυμα που έστειλε η 31χρονη Miranda Starcevic μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Οι New York Times έγραψαν σχετικό άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι οι διοργανωτές φοβούνται για τις αντιδράσεις των κατοίκων, ειδικά όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες.

@madame.tartempion

Paris is gonna be really messy this summer. I couldn’t even afford tickets 😟 #paris #olympics #parisolympics2024

♬ original sound – madame tartempion

Ενδεικτικά, θα διπλασιαστούν οι τιμές των εισιτηρίων στο Μετρό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών με στόχο να βγει κέρδος από τους τουρίστες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ζήτησε από τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις φοιτητικές εστίες για να γίνουν καταλύματα των εργατών που εργάστηκαν στα ολυμπιακά έργα, ενώ εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία και μεγάλο μέρος σπιτιών μετατράπηκε σε Airbnb.

Η 24χρονη Leo Nora σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ανέφερε ότι «υπάρχουμε εμείς οι εργαζόμενοι, που χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ καθημερινά για να πάμε στη δουλειά. Κάθε φορά αντιμετωπίζουμε τεράστιες καθυστερήσεις… Φανταστείτε, τι θα γίνει το καλοκαίρι με τόσους τουρίστες».

@leo_is_trying

Far right parties were first in the French election for our European Assembly seats. Macron decided to dissolve the National Assembly 🥰 we’ll have to vote on June 30th and July 7th. If you think for a second French people are down for a good time this summer you’re wrong. We hate it here 🥲 #france #nationalassembly #assembleenationale #macron #emmanuelmacron #parisolympicgames

♬ Eek – airy!! (SMUCKSADOODLE)