Υπό κράτηση από τις γαλλικές Αρχές βρίσκεται ο 56χρονος προπονητής, Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, λόγω φυλετικών διακρίσεων. Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο RMC Sport, ο Γκαλτιέ και ο υιοθετημένος γιος του, ο οποίος εργάζεται επίσης ως σύμβουλός του στη Νις, πριν από ένα χρόνο, τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση στις 8:45 π.μ. της Παρασκευής (30/06) στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενες διακρίσεις κατά την παρουσία τους στη Νις.

Ο Γκαλτιέ και ο γιος του μπορούν νόμιμα να κρατηθούν από τους ερευνητές μόνο για 24 ώρες, προτού είτε αφεθούν ελεύθεροι είτε τεθούν υπό κράτηση και αργότερα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου για να αποφασίσουν για νομικές ενέργειες.

Η L’Equipe υποστηρίζει ότι αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ρατσισμό από τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ. Το ρεπορτάζ τους αναφέρει ότι ο ίδιος ο Γκαλτιέ φέρεται να έχει κάνει «διακρίσεις, ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά σχόλια» κατά τη διάρκεια του έτους του στον σύλλογο. Ο Φουρνιέ φέρεται επίσης να έχει μιλήσει στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα.

Ο Γκαλτιέ διαψεύδει τις κατηγορίες και μάλιστα έχει καταθέσει και μήνυση.