Η Μπαρτσελόνα ήταν κακή στο Mestalla και η Βαλένθια την «τιμώρησε» νικώντας την με 2-0.

Δεν αρχίζει και με τον καλύτερο τρόπο η θητεία του Κίκε Σετιέν στον πάγκο των Καταλανών… Αγχωτική νίκη επί της Γρανάδα, παραλίγο κάζο στο κύπελλο Ισπανίας από την Ίμπιζα και τώρα ήττα από τη Βαλένθια, σε ένα ματς που είχαμε σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη του, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της La Liga. Αποτέλεσμα πάντως, αναμενόμενο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, αφού η Μπαρτσελόνα ήταν κακή και δεν άξιζε κάτι περισσότερο.

Το ματς θα μπορούσε να στραβώσει από νωρίς, αφού στο 10′ η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε την εκτέλεση του Μάξι Γκόμες. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν, όπως πάντα, πολύ καλός, αλλά όχι και οι συμπαίκτες του, με συνέπεια στο δεύτερο ημίχρονο να έρθει η ήττα: Σουτ του Μάξι Γκόμες στο 48′ για το 1-0, νέο γκολ από τον Ουρουγουανό στο 77′ για το 2-0 και η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να βρεθεί στο -3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ισόπαλο το Εσπανιόλ – Αθλέτικ

Νωρίτερα, στο πρώτο ματς του Σαββάτου, Εσπανιόλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι Βάσκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Βιγιαλίμπρ, αλλά οι ουραγοί Καταλανοί αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 63′ με τον Ραούλ Ντε Τόμας.