Παράλληλα με τη διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, η UEFA πραγματοποίησε τόσο τη βράβευση του καλύτερου και της καλύτερης για την προηγούμενη σεζόν για τη διοργάνωση, όσο και αυτές που αφορούν ξεχωριστά τον κορυφαίο τερματοφύλακα, αμυντικό, μέσο και επιθετικό της σεζόν 2018-19.

Ο Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ ήταν αυτός που ανέβηκε πρώτος στη σκηνή, για να πάρει τον τίτλο του καλύτερου γκολκίπερ της προηγούμενης περιόδου στο Champions League, κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ο Βραζιλιάνος κατέκτησε το βραβείο, έχοντας κατακτήσει πέρσι και το τρόπαιο με τη Λίβερπουλ.

Όσον αφορά τον καλύτερο αμυντικό της προηγούμενης σεζόν, δεν θα μπορούσε παρά να ήταν άλλος από τον Φιρχίλ φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός ήταν κομβικός για τους «κόκκινους», βοηθώντας τους και εκείνος σημαντικά στο να κατακτήσουν το Champions League 2018-19.

Κορυφαίος μέσος της διοργάνωσης για την προηγούμενη σεζόν αναδείχθηκε ο Φέρκι ντε Γιονγκ, που πέρσι κατέπληξε με τη φανέλα του Άγιαξ, ενώ από αυτό το καλοκαίρι μετακόμισε στην Καταλονία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Όσο για τον καλύτερο επιθετικό της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς, το βραβείο πήγε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με την Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά δεν κατάφερε να την πάει μέχρι τον τελικό, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο.

Η Αγγλίδα Λούσι Μπρονζ της Λυών, της γαλλικής ομάδας που σάρωσε τα πάντα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, αναδείχθηκε κορυφαία γυναίκα, ενώ ο τίτλος στους άνδρες πήγε στον Φιρχίλ φαν Ντάικ.