Πέρα από τα λαμπερά αστέρια που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει να δει να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στα γήπεδα της Ρωσίας, υπάρχουν και οι παίκτες κομπάρσοι, αυτοί που «γεμίζουν» την αποστολή και που περιμένουν καρτερικά να αρπάξουν από τα μαλλιά την υποψία ευκαιρίας που τυχόν προκύψει στη διάρκεια του τουρνουά. Ρεζέρβα με ρεζέρβα βέβαια από ομάδα σε ομάδα έχει τεράστια διαφορά. Γιατί διαφορετική περίπτωση είναι ο παγκίτης σε μια κορυφαία Εθνική όπως για παράδειγμα η Γαλλία που η μέση αξία των 23 ποδοσφαιριστών της αποστολής αγγίζει τα 47 εκατ. ευρώ (η 23άδα με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, σύμφωνα με το transfermakt.com), και διαφορετικό πράγμα ο παγκίτης (παίζει να είναι και βασικός εδώ που τα λέμε) στην ομάδα του Παναμά, που κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε Μουντιάλ. Σε αυτήν την περίπτωση η μέση αξία κάθε ποδοσφαιριστή της αποστολής είναι μόλις 366.000 ευρώ. Προφανώς δεν παίζουν μπάλα μόνο οι πολυδιαφημισμένοι αστέρες του βεληνεκούς Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, αλλά και αυτοί που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, που η συμμετοχή τους στη σημαντικότερη διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αποτελεί ευκαιρία για να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να γίνουν ευρύτερα γνωστοί. Πάμε να δούμε κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κοστίζουν «ψίχουλα» σε σχέση με τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Αμπντουλάχ Αλ-Καϊμπαρί
Πρόκειται για τον 21χρονο αμυντικό μέσος της Σαουδικής Αραβίας που κάνει καριέρα στο Πρωτάθλημα της χώρας αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Αλ Σαμπάμπ Ριάντ. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή είναι μόλις 50.000 ευρώ.
Ντάνιελ Αρτζανί
Αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ με την ομάδα της Αυστραλίας και είναι μόλις 19 χρόνων. Μετρά μόλις μία συμμετοχή με την Εθνική ανδρών και αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της χώρας του με την Μέλμπουρν Σίτι. Η εμπορική του αξία υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ.
Μπλας Πέρεζ
20 χρόνια μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Παναμά, ο 37χρονος επιθετικός ζει το όνειρο της συμμετοχής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γουατεμάλας με τη Μουνισιπάλ. Η εμπορική του αξία είναι στα 150.000 ευρώ.
Λουίς Τεχάντα
Τζόνι Ακόστα
Άλλος ένας έμπειρος αμυντικός, αυτή τη φορά από την Κόστα Ρίκα. Ο 34χρονος Ακόστα αγωνίζεται στην Ριονέγκρο Αγκίλα της Κολομβίας. Η τιμή του δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Ίνγκι Σκούλασον
Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Εϊζι Καβασίμα