Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες από τους αστυνομικούς της Μαγνησίας για τον τελικό Κυπέλλου. Ουσιαστικά, επιβεβαίωσαν όλα όσα κατήγγειλαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (06/05) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Δηλαδή ότι δεν έγινε σωματικός έλεγχος, ότι το γήπεδο ήταν εντελώς ακατάλληλο, ότι έγινε μια προχειροδουλειά σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Αργύρης Δίχτας, μίλησε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1 FM.

Αναλυτικά…

Αναφορικά με τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, τόνισε: «Θεωρώ ότι ήταν από τα πιο ντροπιαστικά και από τα πιο δύσκολα επεισόδια που δημιουργήθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Παγκρήτιο όλα αυτά τα γήπεδα δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή δημιουργήθηκαν για ανθρώπους, έχουν ράμπες πολλές για ΑΜΕΑ, δεν έχουν κιγκλιδώματα. Τα γήπεδα αυτά δεν έχουν θωρακιστεί, όπως έχει θωρακιστεί το ΟΑΚΑ. Το γήπεδο έχει υποδομή για να φιλοξενήσει ανθρώπους, υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που ήταν η σύσκεψη των Αξιωματικών δεν ξέραμε καν αν θα γίνει ο αγώνας. Την Παρασκευή το μεσημέρι έρχεται ένα έγγραφο το οποίο δίνει τελευταία ώρα άδεια για το Πανθεσσαλικό στάδιο. Το έγγραφο στο αστυνομικό τμήμα ήρθε στα χέρια μου Παρασκευή 11:45 και ήταν υπογεγραμμένο από μαιευτήρα γυναικολόγο….

Έγινε μια προχειροδουλειά για να ετοιμαστεί το Πανθεσσαλικό στάδιο, η προχειροδουλειά ήταν να στηθεί στο περιστύλιο ένα συρματόπλεγμα, μια πρόσκαιρη σχεδιασμένη σιδερένια κατασκευή η οποία το έφραζε τελείως. Δηλαδή διμοιρία εκεί μπορούσε να μπει ή με ελικόπτερο ή με ανεμόσκαλα από την πίσω πλευρά έτσι όπως το είχαν χτίσει. Το συρματόπλεγμα κράτησε την Αστυνομία μακριά γιατί σπάσαν ένα μέρος οι φίλαθλοι οι οποίοι μπήκαν όπως γίνεται κάθε φορά με συντονισμένο ντου και με λοστάρια ή με οτιδήποτε είχαν διαλύσανε αυτό το περίφημο συρματόπλεγμα το οποίο κανονικά έπρεπε να έχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να τους κρατήσει μακριά.

«Κανένας δεν έκανε σωματικό έλεγχο»

Για τον σωματικό έλεγχο των φιλάθλων, είπε: «Κανένας δεν τον έκανε. Στο Πανθεσσαλικό στάδιο δεν υπάρχει τουρνικέ για την είσοδο ενός-ενός των φιλάθλων. Ένας που έχει ένα πλήθος 3-4 χιλιάδων οπαδών μαινόμενων που είναι στα τσιπουράδικα δύο μέρες ποιος ανθρώπινος φραγμός μπορεί να τον σταματήσει;».

Ερωτηθείς ποιοι πίεσαν και γιατί, ώστε να γίνει ο τελικός στο Βόλο, απάντησε: «Η Αστυνομία από κάποιους θα πιέστηκε, ώστε να γίνει ο τελικός για να εκτονωθεί μια κατάσταση. Εφόσον κάποιοι δεν θέλαν επεισόδια, γιατί δεν έγινε στο γήπεδο της Λάρισας, γιατί δεν έγινε σε κάποιο άλλο γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις. Κάποιοι θα πιέστηκαν από κάποιους, δεν μπορώ να ξέρω από ποιους, από μεγαλοπαράγοντες;».

«Το υπουργείο έχει μεγάλες ευθύνες»

Σε ερώτηση αν η Αστυνομία ασχολείται με τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, είπε: «Έχουν γίνει συλλήψεις».

Για το αν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια, τόνισε: «Βεβαίως και υπάρχει, υπάρχουν συνάδελφοι της αθλητικής βίας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη που ψάχνουν τα βίντεο, τις φωτογραφίες και σχηματίζονται δικογραφίες και θα προβούν σε συλλήψεις.

Εγώ εντόπισα γνωστές φυσιογνωμίες από άτομα που χρόνια δραστηριοποιούνται σε επεισόδια, σε επεισόδια του δρόμου, σε επεισόδια ακραίων ομάδων. Άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτά υπήρχαν στο γήπεδο ξέρουμε πολύ καλά ότι τα εν λόγω άτομα συμμετέχουν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε κάποιους οργανωμένους οπαδούς.

Δεν πρέπει σε κάθε τέτοιο γεγονός να ενοχοποιείται η Αστυνομία. Αν δεν υπήρχαν και αυτές που 10-15 διμοιρίες που ενεργούσαν σώμα με σώμα πείτε μου τι θα γινόταν!

Βέβαια το υπουργείο έχει μεγάλες ευθύνες γιατί παρά τις αντιδράσεις της Αστυνομίας επέμενε στο να γίνει ο τελικός σε αυτό το γήπεδο που δεν πληροί καμία προϋπόθεση. Απορούμε όλοι γιατί να γίνει ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτή η πανστρατιά εντός αγωνιστικού χώρου για δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις που παίζουν ποδόσφαιρο»!