Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κλείσουν δύο από τα μεγάλα μέτωπα που αφορούν την ανανέωση συμβολαίων στον Ολυμπιακό – αυτά των Κώστα Φορτούνη και Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την Ισπανία όπου βρίσκεται για τις διακοπές του, έχει καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ΠΑΕ, τόσο για τα θέματα της προετοιμασίας, όσο και για το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας περιόδου.

Απομένουν δύο εβδομάδες και κάτι, για την έναρξη της προετοιμασίας (8 Ιουλίου η πρώτη συγκέντρωση) των «ερυθρολεύκων» που θέλουν αυτή να ξεκινήσει με ολοκληρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής.

Στο επταήμερο που διανύουμε, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετές υποθέσεις που απασχολούν τους Πειραιώτες, όπως το θέμα της παραμονής του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη, ενώ είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις και στο θέμα του Γιώργου Μασούρα, με το ενδιαφέρον της Μπόχουμ να είναι δεδομένο και τη γερμανική ομάδα να προχωρά στην τελευταία της κίνηση όσον αφορά τον διεθνή επιθετικό.

Στην υπόθεση της ανανέωσης του Μαροκινού σέντερ φορ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ξεκαθαρίσει στον παίκτη πόσο τον υπολογίζει στα πλάνα του ενόψει της νέας περιόδου, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τη διοίκηση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνει ο πρώτος σκόρερ του Conference League στην ομάδα.

Ο Ελ Κααμπί από την πλευρά του έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις, μετά την εξαιρετική χρονιά που είχε με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος προς πάσα κατεύθυνση προτεραιότητά του είναι ο ελληνικός σύλλογος.

Η περίπτωση του Κώστα Φορτούνη αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μετά τη συνάντηση που θα έχει ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δυο τους έχουν έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν σε «καθοριστικά τετ-α-τετ», το ίδιο θα συμβεί και τώρα, οπότε από τα όσα θα ειπωθούν μεταξύ τους θα φανεί εάν ο παίκτης θα παραμείνει στο λιμάνι ή, θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Στην περίπτωση του Γιώργου Μασούρα, η Μπόχουμ έχει κάνει τις επαφές της με την πλευρά του παίκτη και εντός της εβδομάδας θα προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση. Ωστόσο, ο παίκτης θα συζητήσει πρώτα με τον Ολυμπιακό πριν πάρει την οριστική του απόφαση.